Anklager håber på fængselsstraf i Danmarks største hundesag

Sagen mod en 34-årig kvinde fra Næstved, der omhandler 91 vanrøgtede hunde, er nu i retten. Det skaber glæde, at der nu kommer en afgørelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

91 vanrøgtede hunde blev i maj 2015 tvangsfjernet fra en gård i Hyllinge nær Næstved.

Hundene var ifølge anklageskriftet syge og havde blandt andet betændelse i hud, ører, øjne og poter, navlebrok, indvoldsorm, paradentose, knækkede tænder og adfærdsmæssige problemer.  

I dag skal sagen langt om længe for retten, og det er Jeanne Friis Petersen glad for.

Det var hende, der i første omgang opdagede de mange hunde.

- Jeg glæder mig bare, til det her er overstået. Der er gået lang tid siden, men den forfærdelige lugt kommer stadig op i næsen, når jeg tænker på det, fortæller hun uden for Retten i Næstved. 

Håber på fængselsstraf

Ifølge sagens anklager, Maria Jepsen fra anklagemyndigheden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, vil sagen få sin afslutning i dag.

Hun vil gå efter en fængselsstraf, men vil ikke komme med konkrete bud på, hvad dommen kommer til at lyde på.

- Fordi det netop er så groft, som det er, og har stået på over lang tid, og fordi det er 91 hunde, vi snakker om, mener jeg, at det bør være en fængselsstraf. Jeg mener ikke, at det bare er en fængselsstraf på en 20-30 dage, som man normalt ser i den her type sager. Jeg har ikke set noget, der ligner det her overhovedet, siger hun inden dagens retssag.

Betinget eller ubetinget?

Hvorvidt dommen ender med at være betinget eller ubetinget, vil anklageren heller ikke gætte på.

- I dag skal vi høre tiltaltes egen forklaring. Det er muligt, at det bliver en betinget straf. Det ved vi først, når vi har hørt om de personlige forhold, og retten har vurderet sagen.  

Fem personer fra politiet og dyrlæger, der har været på stedet, skal i dag vidne i retten. Den 34-årige tiltalte vil ikke være til stede i retten.