Anholdte fra rockeraktion er igen på fri fod

To af de Bandidos-rockere, der fredag blev anholdt i forbindelse med en omfattende aktion, er blevet løsladt igen, og klubhusene overvåges ikke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går gik fire politikredse på Sjælland og Lolland sammen i en stor rockeraktion mod Satudarah MC og Bandidos MC.

Her i regionen betød det, at Bandidos’ klubhuse i Næstved og Holbæk blev lukket i foreløbigt 14 dage, mens lukningen af Satudarahs klubhus i Maribo er blevet forlænget yderligere. 

Den store aktion, hvor i alt 11 klubhuse er blevet lukket, kommer efter et større slagsmål mellem de to grupperinger, der fandt sted til en boksekamp i Herlev i sidste uge.

Men efter hvad der umiddelbart var en voldsom aktion i går, er kun én stadig i politiets varetægt, og klubhusene står ubevogtede hen.

To er løsladt igen

I Holbæk blev tre medlemmer af Bandidos anholdt, men ifølge Kim Kliver, der er politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, er de to af dem igen på fri fod. 

Den tredje var på fri gang fra fængslet.

- Han havde overtrådt nogle vilkår, og det har jo så betydet, at den pågældende er blevet tilbageført, lyder det fra Kim Kliver.

Han vil ikke fortælle, hvorvidt de to løsladte er blevet sigtet for noget i forbindelse med anholdelsen.

- Vi fandt nogle slagvåben, og det har vi jo selvfølgelig håndteret, lyder det bare fra politiinspektøren.

Ikke bevogtet 

Bandidos og Satudarah har fået forbud mod at opholde sig i deres respektive klubhuse, men det betyder ikke, at politiet er konstant til stede på adresserne.

- Vi har ikke sat vagter på. Vi er sikre på, at miljøet har forstået vores budskab. Bandidos-klubhuset i Ringstedgade i Næstved har tidligere været lukket, så de ved godt, hvad det betyder, når vi lukker det. Det er jo altid en konkret vurdering, men det har vi vurderet, at der ikke har været behov for i den her sammenhæng, siger Kim Kliver.

Politiinspektøren er heller ikke bange for, at banderne i stedet vil samle sig på offentlige steder.

- Nej, vi har jo erfaring med det her. Det, der har været vigtigt, det er at få fjernet det omdrejningspunkt, som klubhusene er i de her miljøer. Samtidig fortsætter vi det efterforskningsmæssige og operative pres, som måske gør, at de forstår, at det her ikke er en farbar vej, siger han.

Indtil videre gælder forbuddene indtil d. 17. november, men Kim Kliver fortæller, at politiet har mulighed for at forlænge dem.

play
Inge Doris

Over 500.000 danskere har nu fået mindst et vaccinestik

play
Broløbet

Folkene bag broløbet er klar med ny dato

play
Kalkunbesætning aflivet pga fugleinfluenza

Endnu et udbrud af fugleinfluenza - 4.000 kalkuner skal aflives

play
cirkus.4

Cirkus Arena vil lave kæmpe vandland, ferieboliger og koncertsted

play
DJI_0004

Brorfelde Observatorium forsøger sig med frivillig betaling til udendørs aktiviteter

play
Indslag kollektive klaedeskab.transfer

I det fælles klædeskab kan man bytte sig til nyt tøj - og så er det til gavn for miljøet

Se flere