Anholdte asylansøgere er vendt tilbage til teltlejr

De tre asylansøgere, der mandag aften blev anholdt i teltlejren i Næstved, er nu tilbage til lejren. Det oplyser lederen af asyllejren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To asylansøgere kom mandag aften op og slås i teltlejren i Næstved.

Politiet blev tilkaldt, og de to asylansøgere blev anholdt. Begge asylansøgere har tilbragt natten i politiets varetægt, men tirsdag er de atter vendt tilbage til teltlejren.

- De har fået en bøde, og så er det blevet noteret i deres sager om asylansøgning, siger lederen af asyllejren. 

Ifølge teltlejrens leder var der tale om en bagatelsag, og derfor har urolighederne heller ikke fået større konsekvenser.

- Den ene var sur og sagde nogle ting om den andens nationalitet. Og for at det ikke skulle udvikle sig yderligere, så valgte vi, at de skulle overnatte hos politiet. De kom ydmyge tilbage og var udmærket klar over, at det var noget skidt. Så når de ved, de har været gal på den og har lært af det, så kan vi godt arbejde videre med dem, siger han.

De kom ydmyge tilbage og var udmærket klar over, at det var noget skidt. Så når de ved, de har været gal på den og har lært af det, så kan vi godt arbejde videre med dem, lederen af asyllejren.

Tredje anholdte er også tilbage i lejren

Mandag aften blev også en tredje asylansøger anholdt. 

Mens politiet opholdt sig i teltlejren blev de opmærksomme på endnu en asylansøger, der tilsyneladende før deres ankomst havde slået en anden beboer i ansigtet med en knyttet hånd. Han blev derfor også anholdt, men er ligesom de to andre asylansøgere atter tilbage i lejren tirsdag.

- Han fik lov at deltage i et ekstra rengøringshold her til eftermiddag, og han er tydeligvis også ked af det, han gjorde. Så der er heller ikke grund til at forflytte ham. Men det kommer til at stå i hans sag.

Lederen for asyllejren understreger, at der er nultolerance over for uroligheder i lejren, og at politiet vil blive tilkaldt, hvis der skulle opstå nye uroligheder.

-Det er klart, at når de opfører sig på den her måde, hvor de hidser sig op og måske slår hinanden, så skal vi sætte et eksempel og sige, at sådan opfører man sig ikke i Danmark. Derfor kontakter vi politiet, hver eneste gang, fastslår han.