Anholdt for hjemmrøveri mod 76-årig

En 32-årig mand sigtes for røveri mod ældre mand, som blev slået med en drænspade og frarøvet sin bil i Bistrup ved Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet anholdt søndag eftermiddag en 32-årig mand fra Næstved-området og sigtede ham for hjemmerøveriet i morges mod en 76-årig mand i Bistrup vest for Næstved.

Den 76-årige blev slået i hovedet og på kroppen med en drænspade, inden han udleverede sine bilnøgler til røveren, som stak af i hans Mazda 323.

Senere på dagen blev bilen fundet i Næstved. Spor, som politiet ikke vil røbe, førte til anholdelsen af den 32-årige mand, der i forvejen er kendt for kriminalitet, oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

- Han har endnu ikke haft lejlighed til at udtale sig om sigtelsen, siger Søren Ravn om den 32-årige, der i morgen vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling.

Den 76-årige villle i første omgang ikke udlevere sine bilnøgler, hvorefter han blev slået med spaden, som røveren sandsynligvis havde taget med fra haven. Den ældre mand, der bor alene, var i stand til at ringe 112 og blev indlagt på sygehuset i Næstved.

/ritzau/