¨

Anbragte børn maler selvportrætter

Se mig. Det er titlen på et kunstprojekt, hvor anbragte børn på døgninstitutioner landet over maler deres eget selvportræt. De får dette efterår lov at udstille selvportrætterne på et kunstmuseum, som professionelle kunstnere kun tør drømme om.

På Hjortholm Kostskole arbejdes der koncentreret ved lærrederne. 10 anbragte børn og unge fra kostskolen, hvor de både bor og går i skole, er med i projekt 'Se mig'. Det er organisationen Børnehjælpsdagen, som har søsat kunstprojektet. I alt 100 børn landet over på institutioner som Hjortholm Kostskole deltager.

- Vi har valgt selvportrættet, fordi de får lov at tage stilling til spørgsmål som: Hvem er jeg? Hvem vil jeg gerne være? forklarer Sylvia Blazejowski, projektkoordinator, Børnehjælpsdagen.

Børnene får hjælp til produktionen af en professionel kunstner. På Hjortholm Kostskole ved Fuglebjerg er det Andreas Schulenburg, som træder til med gode råd.

- Lige præcis de her børn har så meget power og kraft i sig, så når de sætter en streg på et papir, så kan man altså se det. Det er lidt fantastisk, siger Andreas Schulenburg.

Selvportrætterne skal udstilles på et af Nordeuropas største kunstmuseer, ArOS i Århus, fra den 30. oktober - 4. december. I indslaget fortæller vi, at udstillingen kan ses fra den 29., men det er en fejl.

- Vi håber publikum vil kigge på hver enkelt portræt og tænke, bagved portrættet er der et barn. Der er en historie, siger Sylvia Blazejowski, Børnehjælpsdagen.

02:10 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App