Alt klappede til årets løbefest i Næstved - Royal Run tiltrak 24.000

Alle kom godt i mål til årets store løbefest i Næstved, da Royal Run blev afviklet mandag. Sådan lyder det fra arrangørerne dagen derpå.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var 12.000 løbere samlet i Næstved i går, da de skulle løbe Royal Run sammen med kronprinsesse Mary, og tilsvarende var 12.000 tilskuere stimlet sammen langs ruten.

Det var en kæmpe fest, og alt klappede, som det skulle, fortæller Dorte Hansen, der er formand for motionsdelen i Herlufsholm Atletik, Triatlon og Motion (HGATM).

På dagen var hun en del af et team, der stod for sikkerhed, væskeudlevering og koordinering af speakere og musik.

- Jeg har aldrig været med til så stor en fest før. Selvfølgelig har der været nogle småting, men det var ikke noget, vi ikke kunne fixe inden for et kort øjeblik, fortæller hun.

- Så var der nogle, der lige havde brug for lidt ekstra hjælp til det ene og det andet. Det er faktisk en lille by, vi bor i, når man skal rumme så mange mennesker, men det hele gik, som det skulle.

En fest for alle

For første gang nogensinde lagde Næstved mandag asfalt, gader, stræder og bakker til det folkelige motionsløb Royal Run. I alt 11.954 havde købt billet for at være med.

- Hele startafviklingen gik fantastisk. Der har vi lokationen her med hele Havnegade, der var spærret af, fortæller Dorte Hansen.

Læs også
Kæmpe løbefest i Næstved: 12.000 løb med kronprinsesse Mary
Læs også
Kæmpe løbefest i Næstved: 12.000 løb med kronprinsesse Mary

I alt var der 300 frivillige med til at guide og hjælpe til under løbet i Næstved.

- Jeg boblede bare over af glæde på dagen. Hvis man selv byder ind med glæde og positivitet, så er det også, hvad du får igen. Jeg mødte ikke én eneste, der brokkede sig.

quote Jeg synes, bogstavelig talt vi alle kom godt i mål

Dorte Hansen, formand for motionsdelen i HGATM (Herlufsholm atletik, Triatlon og Motion).

Ifølge Dorte Hansen levede dagen op til sit ry om en motionsdag i fællesskabets tegn.

- Det her var jo en fest for alle. Havde du gangstativ, skulle du have din hund med, var du førstegangsløber, så var alt muligt. Der er ikke nogen, der ikke kan deltage, siger hun.

Over fire måneders planlægning

Dorte Hansen har sammen med mange andre brugt de sidste 4,5 måned på at planlægge løbet i Næstved.

- Vi var ikke kommet langt ind i januar måned, før der blev prikket på skulderen og spurgt om det her var noget, vi kunne hjælpe med til, fortæller hun.

- Det har været et kæmpe arbejde, både for kommunen men også for os. Vores klub er baseret på frivillighed. I en eller anden grad har vi et arbejde ved siden af, så det her kommer udover.

Hun er dog ikke i tvivl om, at dagen forløb efter bogen.

- Når jeg sidder her og kigger tilbage på i går, er jeg virkelig stolt over det stykke arbejde, der er lavet.

- Jeg synes, bogstavelig talt vi alle kom godt i mål.

Kronprinsesse Mary løb med i Næstved

Løbet er efterhånden en etableret tradition i anledningen af Kronprins Frederiks fødselsdag.

Første gang løbet blev arrangeret var i forbindelse med tronarvingens 50-års fødselsdag i 2018, hvor løbet blev afholdt i fem byer. Siden er flere byer kommet med og senest i år altså også til Næstved.

Imens kronprinsen selv løb med på Royal Run i Aalborg, Aarhus og København – som også tidligere har lagt gader til motionsløbet – så gjorde kronprinsesse Mary løberne selskab i de to nye løbsbyer, Kolding og Næstved.

Kronprinsesse Mary var blandt de 12.000 løbere i Næstved. Hun roste både fremmødet og den lokale rute.

Nyhedsoverblik