Alle verdenshjørner samlet til streetfoodmarked i Næstved

Torsdag åbnede et omrejsende madmarked i Næstved, hvor gæsterne kan vælge mad fra alle verdenshjørner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over 500 gæster lagde torsdag vejen forbi det omrejsende madmarked, der henover weekenden har slået sig ned ved den gamle papirfabrik i Næstved. 

- Det er en karavane, som vi Mad og Marked har med rundt til en masse danske byer. I år har vi været i syv danske byer, siger Kristian Andersen, der er festivals chef for Mad og Marked. 

Det omrejsende madmarked byder på mad fra 13 forskellige madvogne og byder på alt fra sydamerikanske empanadas til asiatisk thaimad eller den klassiske burger. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Kristian Andersen er festivals chef for Mad og Marked og fortæller, at der er mad fra alle verdenshjørner.
Kristian Andersen er festivals chef for Mad og Marked og fortæller, at der er mad fra alle verdenshjørner. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

Og der var en helt særlig grund til at Mad og Marked nu lægger vejen forbi Næstved. 

- Det er ganske enkelt fordi, de ikke har et etableret streetfoodmarked, og så har vi læst artikler om, at man ønskede streetfood i Næstved, siger Kristian Andersen. 

God opbakning og glade mennesker

De mange madvogne slår sig ned på erhvervsområdet Maglemølle frem til på søndag, og arrangørerne forventer at 10.000 gæster lægger vejen forbi madmarkedet. 

Allerede torsdag havde mange mennesker lagt vejen forbi. 

- Vi er jo efterhånden vant til, at det går godt i de her byer. Men der er ingen tvivl om, at da klokken slog tre en time før åbning, og folk begyndte at vade ind på pladsen, så ved man jo godt, at det tegner til at blive en succes. Så vi er bare glade, og det virker også til, at folk kan lide det, siger Kristian Andersen.


Nogle af de gæster, TV2 ØST torsdag mødte på madmarkedet, var i hvert fald tilfredse. 

- Jeg synes, det er super godt. For det første fordi, at der sker noget i Næstved, og dernæst at man kommer ned, og det er noget helt andet, end vi er vant til her i Næstved, siger Jan Andersen fra Næstved.

- Jeg synes, det er rigtig fedt. Og jeg synes, det er fedt, at der er så mange, der bakker op omkring det. Vi blev helt overrasket, da vi kom herned, og så hvor mange der var. Vi måtte lige gå nogle omgange for at bestemme, hvad vi skulle spise, for det hele så bare lækkert ud, sagde Inge Petersen fra Næstved, der endte med at dele noget thaimad og en sweetpotato-ret med hendes datter.