Alle sikkerhedsregler var overholdt: 19-årig student stadig i livsfare

Lørdag eftermiddag blev en nyudklækket student hårdt kvæstet, da han faldt af en lastbil under en studenterkørsel i Tappernøje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En nyudklækket student, som lørdag eftermiddag blev hårdt kvæstet, da han faldt af en lastbil under en studenterkørsel i Tappernøje, er stadig i kritisk tilstand.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tirsdag til TV ØST.

- Den unge mand er stadig indlagt på Rigshospitalet. Han ligger i koma, og hans tilstand er stadig kritisk, siger Mads Friis Justesen, politikommissær ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Den 19-årige mand fik hovedskader ved uheldet og blev fløjet med helikopter til Rigshospitalet i København. Politiet oplyste, at den unge mand lænede sig ud over gelænderet på lastbilen og faldt af, mens lastbilen kørte. Lastbilen kørte 50 til 60 kilometer i timen ved uheldet. Politiet tilkaldte en bilinspektør, som har undersøgt ulykkesstedet.

quote Alle regler fra chaufførens og vognmandens side er blevet overholdt

Mads Friis Justesen, politikommissær ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

Siden hændelsen er flere politikere gået ind i sagen om sikkerhed ved studenterkørsel og krævet et grundigere sikkerhedstjek.

Men tirsdag oplyser politiet, at alle regler blev overholdt i forbindelse med lørdagens studenterkørsel.

- Alle regler fra chaufførens og vognmandens side er blevet overholdt. Vi har i forhold til ulykken kunne konstatere, at det køretøj, som har været anvendt, er synet og godkendt af Færdselsstyrelsen til studenterkørsel. Vi har også kunne konstatere, at chaufføren har foretaget den sikkerhedsinstruks forud for kørslen, som, vi forventer, der bliver lavet. Det er en sikkerhedsinstruks i, hvordan man skal forholde sig på køretøjet under kørslen, siger Mads Friis Justesen og tilføjer, at køretøjet ikke havde nogen fejl og mangler. 

- Vi undersøger nu, om han har været i en eventuel beruselse, hvor han i kådhed er faldet ud over siden på køretøjet, siger Mads Friis Justesen.

Politiet efterlyser en bestemt person

Flere af den unge mands klassekammerater er ifølge politiet stadig meget påvirket af situationen, derfor mangler de stadig at foretage de sidste afhøringer og genafhøringer i sagen.

- Vi har desuden modtaget flere oplysninger sidenhen. Blandt andet har en læge udført førstehjælp på den unge mand og efterfølgende kørt derfra, inden politiet nåede at tage kontakt til ham. 

Sådan så studenterbilen ud, da den blev transporteret væk fra ulykkesstedet.
Sådan så studenterbilen ud, da den blev transporteret væk fra ulykkesstedet.

Derfor efterlyser politiet cirka 50-årig mandlige læge, som altså nåede dog at køre væk fra ulykkesstedet, inden politiet fik hans forklaring.

- Det er for at danne os så stort et overblik over hændelsesforløbet som overhovedet muligt, og hvis lægen kan bidrage med nogle oplysninger omkring skader og tilstand, som den unge mand har været i efter faldet, så er det selvfølgelig noget, vi gerne vil høre om, siger Mads Friis Justesen og tilføjer:

- Vi skal finde ud af hændelsesforløbet og årsagen til, hvordan den unge mand havde mulighed for falde af ud over siden på køretøjet, og der kan være mange årsager.

Den 19-årige er student fra ZBC - Zealand Business College - i Næstved. Hans pårørende er blevet underrettet.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.