Alle fritidshjem i Næstved står til lukning

Næstved Kommune har lagt op til at spare 6,5 millioner kroner væk på de 6 fritidshjem- og klubber, der er i kommunen. Det vil betyde, at de må lukke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Kommune skal spare 100 millioner kroner. Der er lagt op til, at 6,5 millioner kroner skal tages fra kommunens 6 fritidshjem- og klubber.

Det vil ifølge de fritidshjemsledere, TV2 ØST har talt med, betyde, at klubberne må lukke. Uden støtten kan de ikke køre rundt.

Mange forældre til børn i institutionerne er rigtig kede af situationen. Blandt andet Birgitte Flensholt, der er mor til en 11-årig søn i Smakken i Karrebæk.

- Det er en katastrofe for lokalområdet og en katastrofe for vores børn, siger Birgitte Flensholt.

Hun mener ikke, at det burde være nødvendigt for kommunen at tage pengene fra klubberme.

- I den store økonomi, der trods alt er i Næstved Kommune, så udgør klubberne et lillebitte beløb, og det har store konsekvenser for de familier, der har deres børn i klub, siger Birgitte Flensholt. 

I stedet for fritidshjem- og klubber er det meningen, at børnene kan gå i SFO på skolerne. Men det skal Birgitte Flensholts søn ikke.

- Dels koster det dobbelt så meget, dels så kan han ikke slippe skolemiljøet, hvis han også skal have sin fritid der, siger hun.

Borgmester Carsten Rasmussen har ikke haft mulighed for at deltage i et interview, og viceborgmester Søren Dysted har afslået at svare på TV2 ØST's spørgsmål med den begrundelse, at forhandlingerne om besparelserne stadig er i gang.