Næstved

Aftalen er underskrevet i Næstved - Carsten Rasmussen tager fire år mere som borgmester

Med et uændret antal mandater kan socialdemokratiet endnu engang beholde borgmesterkæden i Næstved.

Socialdemokratiet beholder 13 pladser i byrådet i Næstved og får endnu fire år på borgmesterposten.

- Det er jeg selvfølgelige rigtig glad for, jeg er også rigtig glad for, at jeg beholder de 13 mandater, for jeg synes, jeg har knoklet meget i den seneste periode og skabt gode resultater, siger Carsten Rasmussen (S), der altså kan fortsætte som borgmester i Næstved.

Selvom de Konservatives spidskandidat Rune Kristensen ikke kan opfylde drømmen om at blive borgmester, er han glad for resultater, hvor partiet går fra to til fem pladser i byrådet.

- Vælgerne har talt, og de er gået mere i en borgerlig retning. Det har ikke været nok til at overtage borgmesterposten i denne her omgang, men hvis det fortsætter ved næste valg, så bliver det en borgerlig borgmester i 2025.

Mens de Konservative gik frem, var der tilbagegang hos både Venstre, DF, så den samlede borgerlige gruppe gik frem med et mandat.

Som stemmerne blev talt op, indrømmede Venstres spidskandidat, Kristian Skov-Andersen, at det så sort ud for de borgerlige partiers borgmesterdrømme.

- Det kunne gå bedre, det er ikke nogen stor aften, der har jo været en stor forskydning i blå blok, og det var jo nok ventet, at venstre ville lide noget under det her. Jeg ærgrer mig jo hver gang, vi taber et mandat, sagde han, inden de sidste stemmer var talt op.

0 % optalt
Opdateres om 3:00
    DEL: