Affald fik nyt liv i Næstved

Strøgkunderne i Næstved kunne fredag få inspiration til mere bæredygtig shoppping.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når vi sender ting til genbrug er vi ikke altid klar over, hvad de bliver brugt til. Men det kunne man få at se på Axeltorv i Næstved fredag.

Her var der blandt andet hængt stegepander fra Scanpan op, som bliver fremstillet af tomme øldåser. Dåserne bliver smeltet om og bliver så blandet med andet aluminium og lavet om til anvendeligt metal igen.

- Det har overrasket mig meget, at de der øldåser bliver brugt til stegepander, det var jeg ikke klar over, fortæller Jannie Jørgensen fra Næstved, som var stoppet op for at se på nogle af genbrugsvarerne:

- Jeg synes, det er godt, at man genbruger de dåser, som vi allesammen går og samler sammen og sender til genbrug, det er da dejligt at vide.

Dagen bød bl.a. også på modeshow med unge fra Næstved Ungdomsklub. De havde syet genbrugstøj om til smartere udgaver.

- Formålet er at fremme genanvendelse. Vi vil gerne have at borgerne efterspørger og bruger og synes det er flot og smart at købe ting, som er genanvendte, fortæller Jakob Jespersen, som er formand for Agenda 21 og Klima Rådet i Næstved Kommune.

Det var butikkerne i byen, Agenda 21, AffaldPlus, Cityforeningen, Næstved Ungdomsklub, HTX-Næstved og kommunens affaldsfolk, der stod bag den såkaldte RemiX-dag i Næstved.

<p>Indbyggerne i Næstved kunne i dag få et indblik i, hvordan genanvendeligt affald kan bruges til bl.a. stegepander og fleecetrøjer.