Afdød brandmand hædret af kollegerne: - Han levede og åndede for det her

Med kortege og æresvagt ved kisten viser kollegaerne til afdøde underbrandmester René Rasmussen en sidste ære.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

12. januar i år blev brandvæsnet i Næstved alarmeret til en udrykning – og som så mange andre gange ilede mandskabet til stationen. Men på vej i brandbilerne faldt en af dem om.

Underbrandmester René Rasmussen havde fået et hjertestop – og selvom hans kollegaer straks gik i gang med livreddende førstehjælp, stod René Rasmussens liv ikke til at redde.

quote Han levede og åndede for det her – derfor hylder vi ham i dag

Hans Petersen, beredskabsmester, i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning

De husker ham alle som en god kollega. Derfor har brandmændene fra stationen i Næstved valgt at stille op for at vise ham den sidste ære på den dag, han blev begravet. En markering, som det på trods af corona-restriktionerne er tilladt at samles omkring.

- Han levede og åndede for det her – derfor hylder vi ham i dag ved at køre i kortege efter rustvognen og stå æresvagt ved kisten i Karrebæk Kirke, fortæller Hans Petersen, beredskabsmester i i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

Som et familiemedlem

Ifølge beredskabsmesteren har hele oplevelsen været voldsom for kollegaerne.

- Forstået på den måde, at det sker i tjeneste. Vi plejer at tage ud for at redde alle mulige andre – den her gang skulle vi redde en af vores egne. Det var meget mærkeligt, siger han.

Hans Petersen, beredskabsmester i i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.
Hans Petersen, beredskabsmester i i Midt- og Sydsjællands Brand og Redning. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

I brandvæsnet arbejder man tæt sammen, og det sætter også sit præg på relationerne kollegaerne imellem, lader Hans Petersen forstå.

- Vi er så tætte her ved brandvæsnet, at vi har et meget tæt forhold på de enkelte vagthold – det er nærmest en slags familie på de enkelte hold, siger han og tilføjer:

- Derfor tror jeg, man føler det ekstra meget, når det sker i tjenesten under indsats.

En kortege fulgte rustvognen på vej mod Karrebæk Kirke, hvor René Rasmussen blev begravet.
En kortege fulgte rustvognen på vej mod Karrebæk Kirke, hvor René Rasmussen blev begravet. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST