¨

Afdeling på sygehus står til lukning

Foto: TV ØST

Den palliative afdeling på Næstved Sygehus er i fare for lukning, skriver Sjællandske.

For et år siden blev der åbnet en afdeling for døende patienter på Næstved Sygehus. Afdelingen får ros af patienter og pårørende, og der er stor efterspørgsel på endnu flere sengepladser. Men alligevel står den nye afdeling nu til at lukke.

Det er de stigende medicinudgifter, der gør at Region Sjælland har lagt et sparekrav på to procent ned over sygehusene. Og det rammer altså den under et år gamle palliative afdeling på Næstved sygehus.

Det er kun tre uger siden Susanne Engell Rasmussen måtte sige farvel til sin far efter længere tids kræftsygdom. Den sidste tid af sit liv tilbragte han på den palliative afdeling på Næstved Sygehus. 

Her fokuserer lægerne og sygeplejerskerne særligt på, at patienternes sidste tid bliver så tryg som muligt.

- De gav min far en mulighed for at få en værdig død. Det var den særlige atmosfære, der gjorde at vi var trygge, siger hun, og tilføjer at hun ikke tror på, at den samme tryghed kan skabes på de øvrige afdelinger, hvor der er mange flere patienter indlagt ad gangen.

- Det er uforståeligt, at man vil lukke noget ned, der fungerer så godt, siger hun.

Den tid de døende patienter er på sygehuset er blevet nedbragt efter at den palliative afdeling åbnede. Det sker fordi mange af patienterne bliver så trygge at de kan tilbringe deres sidste dage i hjemmet. Derfor mener den ledende overlæge på stedet, at der ikke kan være meget at spare ved at lukke afdelingen.

- Det er vel en eller anden grad af kassetænkning, når man ser budgetterne i isolerede grupper, men ikke i den større sammenhæng, siger Lars Clausen, ledende overlæge på afdelingen.

Hos region Sjælland afviser de at der er tale om kassetænkning, og henviser til, at der skal spares på grund af de stigende udgifter til medicin:

- Vi er nødt til at se på de løbende budgetter og hele tiden optimere driften, så vi kan tilbyde de bedste sygehustilbud til patienterne for pengene, sig Lars Onsberg Henriksen, der er koncerndirektør i Region Sjælland.

02:34 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App