¨

Afdeling på Næstved Sygehus genåbner

Neonatalafdelingen på Næstved Sygehus har været lukket siden den 27. januar, fordi der ved en af sygehusets egne kontroller blev fundet MRSA-bakterier.

Neonatalafdelingen på Næstved Sygehus genåber, efter afdelingen i en uge har været lukket på grund af MRSA-bakterier.

Prøverne for MRSA-bakterier på neonatalafdelingen på Næstved Sygehus er negative. Det betyder, at afdelingen kan genåbne og dermed behandle for tidligt fødte børn.

- Vi har en sandsynlig smittekilde, men intet ligger fast. Vi formoder, at det drejer sig om en pårørende til et af børnene, siger Sygehusdirektør Vagn Bach til TV ØST. 

Lukket i en uge

Afdelingen har ellers været lukket siden den 27. januar, da i alt 11 børn og 8 voksne var blevet testet positive for MRSA på neonatalafdelingen. Nyfødte for tidligt fødte børn og deres mødre er derfor i stedet blevet henvist til Holbæk eller Roskilde Sygehus.

- Vi vil gerne igen understrege, at det kun er i meget sjældne tilfælde, at MRSA giver infektion hos nyfødte. Vi ved endnu ikke med sikkerhed, om alle de positivt testede børn og forældre bærer MRSA-bakterier af samme type. Men den type MRSA, som vi har fundet, kan behandles med antibiotika og kan fjernes helt fra spædbarnet igen. Men i de fleste tilfælde er behandling ikke nødvendig, da MRSA-bakterien bliver udryddet af andre bakterier, siger Vagn Bach.

Personale mangler at blive testet

I alt er 140 børn, pårørende og ansatte blevet undersøgt for MRSA-bakterier. Region Sjælland regner med, at i alt 270 personer vil blive undersøgt for bakterien, da hele personalet endnu ikke er blevet undersøgt for smitte. 

- Alle medarbejdere vil løbende blive testet, når de møder på arbejde. Hvis vi skulle sikre os 100 procent mod den her bakterie, så skulle vi isolere alle vores medarbejdere i tre døgn. Det kan ikke lade sig gøre, men vi gør, hvad vi kan for at smitten ikke igen kommer i udbrud på afdelingen, siger Vagn Bach til TV ØST. 

Det er første gang, at MRSA har været i udbrud på Næstved Sygehus. Hvis man selv er bekymret for, om man kan være kommet i kontakt med MRSA-bakterier på Næstved Sygehus i den seneste uges tid, så kan man kontakte Børne- og Ungeafdelingen på Næstved Sygehus på Næstved Sygehus på telefonnummeret 56513097.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App