Ændringer i SKAT: Medarbejdere risikerer at blive forflyttet på trods af 200 nye stillinger

Strukturændringen i SKAT giver 200 ekstra medarbejdere til Maribo og Næstved. Alligevel risikerer de nuværende medarbejdere at blive forflyttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I juni vakte det glæde i både Maribo og Næstved, da SKAT meldte ud, at deres strukturændring med syv kommende styrelser vil give flere arbejdspladser til skattecentrene i de to byer.

I Maribo vil 70 medarbejdere blive til 100, mens endnu flere vil komme til Næstved, hvor medarbejdergruppen stiger fra 100 til 270 personer.

Selv om der altså ikke er fyringer på vej til de to skattecentre, er medarbejderne dog ikke sikret mod at blive flyttet til en anden arbejdsplads. 

Ekspertisen skal samles

I dag er der en række forskellige medarbejdere og kompetencer på hvert eneste skattecenter, men med den nye struktur vil man i stedet samle ekspertisen, så hvert center får et ressortområde.

I Maribo vil en del af Vurderingsstyrelsen fremover komme til at ligge, mens Næstved skal lægge by til Skattestyrelsen.

På landsplan vurderer SKAT, at mellem 1.000 og 1.400 medarbejdere vil skulle flytte med deres stilling til et andet skattecenter, end det de i dag arbejder på.

Tallet er dog noget usikkert, da medarbejderne vil have muligheden for at søge andre stillinger på deres nuværende arbejdsplads. 

Vurderingsstyrelsen kommer til Maribo

I dag sidder der både medarbejdere fra Gældsstyrelsen, Administrationsstyrelsen og Skattestyrelsen i Maribo. Disse kompetencer vil der fremover blive brug for i Roskilde, Sakskøbing, Høje Taastrup, Næstved og Aarhus.

Samtidig vil der blive brug for flere medarbejdere til Vurderingsstyrelsen, end der sidder i byen i dag.

Medarbejderne kan altså enten flytte med deres stilling eller søge en af de nye stillinger, der kommer til Maribo i sensommeren 2018.

Fra Næstved til Fredensborg

Skattestyrelsen flytter til Næstved mellem tredje kvartal af 2018 og slutningen af 2019.

Samtidig vil Toldstyrelsen, Vurderingsstyrelsen, Gældstyrelsen og en del af Skattestyrelsens opgaver blive flyttet til Køge, Maribo, Roskilde og Fredensborg.

De fleste af flytningerne vil altså blive i Region Sjælland, selv om nogle medarbejdere angiveligt vil få noget længere på arbejde.

SKAT kan ikke oplyse, hvor mange medarbejdere, der reelt vil blive bedt om at flytte, da flere faktorer spiller ind. Blandt andet hvor mange, der søger andre stillinger i forbindelse med strukturændringen.