¨

Æbleform og dæktryk til tjek

Foto: TV ØST

Næstveds mænd har i dag fået et ganske gratis sundheds- og servicetjek.

I anledning af den internationale sundhedsuge for mænd lokkede Næstved kommune i dag med et servicetjek til bilen og et sundhedstjek til dens ejermand.

Det skete på genbrugspladsen i Næstved, og Kurt Andersen fra Karrebæksminde var en af dem, der tog imod tilbuddet om at slå to fluer med et smæk.

- Det er da meget sjovt. Lidt poppet måske. Men hvis det er dét, der skal få flere mænd til lægen, er det vel meget fint, lød det fra Kurt Andersen, der selv havde sin Ford med.

50 procent af Danmarks mænd vejer lidt for meget med et BMI over 25. Det er ti procent flere end blandt kvinderne, og i Region Sjælland sidder vi tungt på tronen som de tykkeste.

- Sundhedstilstanden blandt mænd er generelt lidt dårligere her i regionen, og det er fordi vi er økonomisk dårligere stillet, og uddannelsesniveauet er lavere, forklarer Kasper Arnskov, som er sundhedskonsulent i Næstved Kommune.

Selvom sundhed er vigtigt for at undgå sygdomme, har rigtige mænd det med at glemme gulerodsstave og gåture.

- Mænd er opdraget til, at man ikke skal bekymre sig så meget over sundhed, fortæller mandeforsker ved Roskilde Universitet Kenneth Reinicke.

Sandheden kan være hård kost, og tallene taler sit tydelige sprog, da Kurt Andersens resultat ligger klar.

- Der er nok lidt for meget livvidde. Men det vidste jeg egentlig godt, konstaterer han med et smil.

02:11 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App