900 unge vil spærre veje i Næstved i stort trafikevent

For tredje år i træk vil 9. klasserne i Næstved Kommune få demonstreret, hvordan man skal agere fornuftigt i trafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Samtlige elever fra 9. klasserne i Næstved kommer til at fylde godt i bybilledet, når de går på gaden i et stort trafikevent torsdag den 10. september.

I den forbindelser vil Havnevej i Næstved blive spærret om morgenen, så eleverne  kan gå i samlet flok og få demonstreret, hvordan man skal reagere i trafikken. I år vil Bredstrædeparkeringen danne ramme for et færdselsuheld, hvor de unge skal se på en fiktiv ulykke, der forhåbentligt kan lære dem en masse om sådanne slags alvorlige situationer.

- Jeg syntes, det er et super godt initiativ, og en god måde at komme ud med budskabet ved brug af tilskadekomne fra trafikuheld, fortæller Lucas Andersen fra Møllebakkeskolen, der deltog i dagen sidste år.

På årets trafikevent vil en paramediciner blandt andet fortælle om beredskabets opgaver og de unge elever vil møde politibetjente, der deler ud af deres oplevelser i trafikken. Derudover vil 9. klasserne også høre foredrag fra ofre for trafikulykker, som kan fortælle om at få vendt op og ned på livet på et splitsekund.

Både Midt – og Vestsjællands Politi, Falck og Brand og Redning vil være til stede på dagen.