90 km/t ved Næstved

Én landevej i regionen kan snart hæve fartgrænsen til 90 km/t. Den er nemlig blevet udvalgt, som en del i regeringens forsøg på at hæve hastigheden på specielle strækninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er Vestre Ringvej ved Næstved, der snart får hævet fart-grænsen fra 80 km/t til 90 km/t. Det fortæller Karsten Nonbo (Venstre), som er medlem af regeringens trafikudvalg.

Vejen er ifølge Karsten Nonbo blevet udvalgt, fordi den er sikret med blandt andet dyrehegn, seperat cykelsti og et langt udsyn, der gør, at det er forsvarligt at køre hurtigere netop her.

- Gennemsnitshastigheden på den strækning er allerede i dag 95 kilometer i timen, og der sker ingen ulykker. Så her kan man i hvert fald lovligt og nemt sætte hastigheden op til 90, og det vil ske som en af forsøgsstrækningerne, siger Karsten Nonbo (Venstre)

Der går et par måneder før fart-grænsen bliver officielt sat op på vejen.

Karsten Nonbo fortæller, at der kan være strækninger på Sjælland og Lolland-Falster, som senere bliver omfattet af ordningen.

- Jeg vil gerne have, at vi har troværdige hastighedsgrænser, og det betyder, at skiverne ikke skal være lige tykke på salamien: Nogen steder kan der godt køres stærkere. Det er et spørgsmål om at gøre fartgrænserne fleksible, variable og troværdige, mener Karsten Nonbo (Venstre).

 

play
Inge Doris

Over 500.000 danskere har nu fået mindst et vaccinestik

play
Broløbet

Folkene bag broløbet er klar med ny dato

play
Kalkunbesætning aflivet pga fugleinfluenza

Endnu et udbrud af fugleinfluenza - 4.000 kalkuner skal aflives

play
cirkus.4

Cirkus Arena vil lave kæmpe vandland, ferieboliger og koncertsted

play
DJI_0004

Brorfelde Observatorium forsøger sig med frivillig betaling til udendørs aktiviteter

play
Indslag kollektive klaedeskab.transfer

I det fælles klædeskab kan man bytte sig til nyt tøj - og så er det til gavn for miljøet

Se flere