¨

90 km/t ved Næstved

Foto: TV ØST

Én landevej i regionen kan snart hæve fartgrænsen til 90 km/t. Den er nemlig blevet udvalgt, som en del i regeringens forsøg på at hæve hastigheden på specielle strækninger.

Det er Vestre Ringvej ved Næstved, der snart får hævet fart-grænsen fra 80 km/t til 90 km/t. Det fortæller Karsten Nonbo (Venstre), som er medlem af regeringens trafikudvalg.

Vejen er ifølge Karsten Nonbo blevet udvalgt, fordi den er sikret med blandt andet dyrehegn, seperat cykelsti og et langt udsyn, der gør, at det er forsvarligt at køre hurtigere netop her.

- Gennemsnitshastigheden på den strækning er allerede i dag 95 kilometer i timen, og der sker ingen ulykker. Så her kan man i hvert fald lovligt og nemt sætte hastigheden op til 90, og det vil ske som en af forsøgsstrækningerne, siger Karsten Nonbo (Venstre)

Der går et par måneder før fart-grænsen bliver officielt sat op på vejen.

Karsten Nonbo fortæller, at der kan være strækninger på Sjælland og Lolland-Falster, som senere bliver omfattet af ordningen.

- Jeg vil gerne have, at vi har troværdige hastighedsgrænser, og det betyder, at skiverne ikke skal være lige tykke på salamien: Nogen steder kan der godt køres stærkere. Det er et spørgsmål om at gøre fartgrænserne fleksible, variable og troværdige, mener Karsten Nonbo (Venstre).

 

02:40 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App