¨

72-årig kvinde skal 11 år i fængsel

Foto: TV ØST

En 72-årig kvinde fra Næstved er torsdag blevet dømt for sidste år at dræbe sin mand med kniv. Hun skal nu 11 år bag tremmer.

11 års fængsel kommer det til at koste en 72-årig kvinde, at hun sidste år dræbte sin mand med kniv i deres fælles hjem på Thit Jensens Vej i Næstved.

Retten valgte at give kvinden en smule rabat i straffen på grund af hendes alder, og derudover er den 72-årige også frataget retten til at arve efter sin afdøde mand. 

Anjlageren gik efter en straf på 12 års fængsel, men trods rabatten er kvindens forsvarer ikke tilfreds.

- Det er en hård straf, der er faldet. Vi mener ikke, kvinden ønskede at dræbe sin mand. Nu anker vi dommen til frifindelse, subsidiært til formildelse, idet vi mener, at min klient ikke ønskede, at hendes mand skulle dø ved overfaldet, lød det efterfølgende fra forsvarer Lars Urup til TV ØST.

Praksis efter vold med døden til følge er seks års fængsel, og det er den straf, forsvaren nu går efter.

Under retssagen har kvinden erkendt, at det var hende, der førte kniven. Alligevel har hun nægtet sig skyldig i manddrab.

Retten: Hun vidste, han ville dø

Retten mener imidlertid, at kvinden, der er uddannet sygeplejerske, må have vidst, at manden ville dø, da hun stak ham flere gange i hjerteregionen.

- Dette understøttes til dels også af tiltaltes forklaring afgivet under grundlovsforhøret 8. august 2014, herunder at hun som sygeplejerske vidste, at et stik i hjerteregionen ville medføre, at personen døde, lyder det fra retten.

Træt af mandens alkoholforbrug

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som har efterforsket sagen, har beskrevet drabet på Ole Brandt Jørgensen som en familietragedie. I retten fortalte den 72-årige kvinde ifølge sn.dk, at manden var begyndt at drikke mere, efter at han var stoppet med at arbejde som 70-årig.

Kvinden har under retssagen forklaret, at manden havde et årelangt alkoholmisbrug, og at han aldrig var til noget, når han drak. Han lå bare og sov. Det blev for meget for kvinden, og det kulminerede, da Ole Brandt Jørgensen i fuldskab var kommet til at tage en andens cykel med hjem.

Hun stak ham fire gange i hjertet og flere gange i halsen. Den følgende morgen, efter at Jytte Brandt Jørgensen havde været i bad, kontaktede hun sin familie.

Familien kom straks ud til adressen, hvor kvinden bad dem om at hjælpe hende med at overføre penge fra mandens konto til hende til brug for begravelsen, inden der blev ringet 114.

/ritzau/TV ØST

00:55 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App