50 millioner ekstra for 50 meters baner – større svømmehal kan være på vej i Næstved

På tirsdag bliver det afgjort, om Næstved skal have en svømmehal med otte 50 meters baner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ser ud som om, et flertal vil stemme for at bruge over 50 millioner kroner ekstra på at bygge en ny svømmehal i Næstved, når byens byråd mødes på tirsdag.

Det fortæller byrådspolitiker Helge Adam Møller (K) til TV2 ØST.

- Jeg er næsten sikker på, at der bliver flertal, siger han.

Svømmehal for over 200 millioner kroner

Ved tidligere forhandlinger er der også blevet afsat ekstra penge til den nye svømmehal, der efter planen skal ligge ved Ring Øst og Stenlængegårdsvej.   

quote Jeg er næsten sikker på, at der bliver flertal

Helge Adam Møller (K), byrådspolitiker, Næstved Kommune.

Her besluttede byrådet at lægge 10 millioner kroner oven i det oprindelige budget, så der blev 162 millioner kroner til at bygge en svømmehal for.

Men siden viste det sig, at det ikke var nok til at bygge en hal med baner på 50 meter.

Derfor endte kommunens kulturudvalg med at skulle tage stilling til, om kommunen skulle bygge en ny svømmehal med baner på 25 meter til i alt 164 millioner kroner, og det fik de konservative til at trække i håndbremsen, fortæller Helge Adam Møller.

Artiklen fortsætter under billedet.

Helge Adam Møller (K) håber på, at et flertal i byrådet vil stemme for den store svømmehal. 
Helge Adam Møller (K) håber på, at et flertal i byrådet vil stemme for den store svømmehal.  Foto: Jessica Skovmose - TV2 ØST

- Vi bliver nødt til at lave noget nyt, hvor der er vand nok, siger byrådspolitikeren, der kalder det foreslåede projekt med baner på 25 meter for uambitiøst.

Derfor vil byrådet på tirsdagens møde diskutere, om der nu skal sættes enten 55 eller 60 millioner kroner ekstra af til at bygge svømmehal for.

Hjælp fra udligningsmidlerne

I Næstved er der allerede to svømmehaller med baner på 25 meter, så den konservative byrådspolitiker mener ikke, at det giver mening at bygge endnu en svømmehal med den samme længde baner.

- Det er ikke meget bedre end det, vi har i forvejen, siger Helge Adam Møller.  

quote Det kan være, at det betyder, at der er nogle andre projekter, der kan blive udskudt et år

Helge Adam Møller (K), byrådspolitiker, Næstved Kommune.

Han fortæller, at den store svømmehal til over 200 millioner kroner vil komme til at indeholde et såkaldt morskabsbassin med vandrutsjebane, et varmtvandsbassin og otte 50 meters baner.

Der skal også være en hæve-sænkebro, som kan dele varmtvandsbassinet i to 25 meter lange dele.

- Så er den altså fremtidssikret, siger Helge Adam Møller.

De ekstra penge til byggeriet kommer fra de 140 millioner kroner, kommunen har til anlæg om året, og det eventuelle flertal i byrådet skal til efteråret omprioritere i anlægsbudgettet, så der bliver råd til den noget dyrere svømmehal.

- Det kan være, at det betyder, at der er nogle andre projekter, der kan blive udskudt et år, siger Helge Adam Møller.

Han fortæller, at udligningsreformen er med til at hjælpe den større svømmehal på vej.

- Næstved får 110 millioner kroner ekstra om året, og så kan der nok blive råd til, en million ekstra om året til svømmehallen de næste 50 år, er vi mange, der synes, siger den konservative politiker.

Avis: Der er flertal for stor svømmehal

Ifølge avisen Sjællandske har der allerede samlet sig et flertal af byrådspolitikere i Næstved, som på tirsdag vil stemme for at sætte flere penge af til svømmehalsbyggeriet, og til avisen siger byens borgmester blandt andet, at der er opbakning til den store svømmehal fra Socialdemokratiet.

- De konservative sparkede en dør ind, som var meget nem at åbne. Jeg har ønsket det længe, og selv om 164 millioner lyder af rigtig mange penge, så er det ikke nok. Men det forpligter at bruge mange flere penge, end vi har aftalt, og de kan ikke komme bagefter og kræve skattelettelser, siger Carsten Rasmussen (S) til Sjællandske.