5-årig misbrugt på institution - krænker bor fortsat med pigens bror

En 12-årig dreng som bor på et opholdssted i Næstved, tog en 5-årig pige med ind på sit værelse, og misbrugte hende seksuelt. Pigen var på institutionen for at besøge sin storebror, som den dag i dag stadig bor sammen med den 12-årige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 5-årig pige er blevet seksuelt misbrugt af en 12-årig på et opholdssted i Næstved. Pigen var på institutionen for at besøge sin bror, som også bor på opholdsstedet. Alligevel er den 12-årige ikke blevet flyttet, og går derfor op og ned ad pigens storebror til hverdag, oplyser Sjællandske.

- Vi kan ikke besøge vores søn, så længe den anden dreng er der. Det er grænseoverskridende, at han og hans forældre også er der, siger den 5-årige piges mor, til Sjællandske.

Overgrebet blev opdaget, da pigen fortalte hvad der var sket til moderen. Den 12-årige har indrømmet.

- Jeg var helt tom indeni, siger moderen.

Hun ønsker at være anonym, men vil ikke komme på opholdsstedet før krænkeren er væk. Stedet er ellers specielt, da forældrene er en aktiv del af pædagogikken, selvom børnene ikke bor hjemme. Familierne er ofte med til fællesspisninger og aktiviteter på institutionen. Men det deltager moderen altså ikke i, så længe den 12-årige stadig er der.

Børne- og ungechef i Næstved Kommune, Thomas Carlsen, vil overfor Sjællandske ikke kommentere hvorfor drengen stadig bor på samme opholdssted som pigens storebror.

- Opholdsstedet er ikke et sted for børn, der krænker. Vi er virkelig kede af det, der er sket. Men vi straffer ikke krænkere, vi skal beskytte dem. Vi skylder også krænkeren omsorg og vi arbejder på at finde en løsning, siger han til Sjællandske.