47 hunde til optagelsesprøve

Det kræver sit, at blive en god besøgshund. I dag var 47 håbefulde hunde til optagelsesprøve på Plejecenter Symfonien i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rundt omkring på plejehjem og plejecentre er der rift om menneskets bedste ven og deres selskab. Derfor havde TrygFonden, der står for besøgshunde, i dag inviteret hunde og deres ejere til optagelsesprøve som besøgshund. Og det skete på Plejecenter Symfonien i Næstved.

En god besøgshund, er en hund, der er rolig, sund og glad for mennesker, skriver TrygFonden. Derfor bliver de nødt til at teste hundene, før de sendes ud som besøgshunde.

- Da vi etablerede TrygFonden Besøgshunde i 2010, var det for at give beboerne på landets institutioner gode oplevelser – det, vi kalder stjernestunder. Besøget af en hund kan sprede glæde i en ellers ensformig hverdag og være det, som beboerne kan glæde sig til og tale om imellem besøgene, siger Galina Plesner, der er projektleder i TrygFonden.

Til optagelsesprøven i dag var personalet og beboerne inviteret med til at overvære. Og selvom det ikke var alle hunde, der gik videre, så var der ingen tvivl om, at hundene var et kæmpe hit. Der blev kælet og kysset hele dagen.  

I dag har TrygFonden omkring 500 hunde fordelt over hele landet.