4. maj blev markeret med en særlig køretur ved Næstved

I dag er det 72 år siden, Danmark blev befriet. Det markeret med en særlig køretur af Gardehusarregimentets Veteran Panser- og køretøjsforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag er det 4. maj og 72 år siden, at Danmark blev befriet.

Det bliver mindet over hele regionen. Og ved Næstved blev det markeret med en noget spetakulær køretur.

For omkring 30 medlemmer fra Gardehusarregimentets Veteran Panser- og Køretøjsforening var samlet i dag, hvor de kørte i kolonne i pansrede mandskabsvogne, lastbiler og andre køretøjer for at lægge kranse ved mindesmærker for de faldne under krigen. 

En af dem, der deltog var Bjarne Rasmussen, der er pensioneret major.

- Vi kører den tur her hvert år. Der var en masse mennesker, der satte deres liv på spil og var med til at Danmark blev befriet, siger Bjarne Rasmussen.

- Det betyder meget, at Danmark blev sig selv igen. 

Viser respekt

quote Det betyder meget, at Danmark blev sig selv igen

Bjarne Rasmussen, pensioneret major

Foreningen har eksisteret i 10 år og består af veteraner, hjemmeværnsfolk og civile entusiaster.

En af de soldater, der blev mindet var den højtdekorerede Anders Lassen, som var major i de britiske commando tropper. Han døde den 9. April 1945. Og han blev mindet i Sjolte - nær Tappernøje - ved Sct. Peders kapel.

- Det betyder rigtig meget for os, at vi også får vist vores respekt for hæren, hjemmeværnsfolk eller modstandsfolk, som har givet deres liv for vores frihed og Danmarks frihed. Så det er vi stolte over at kunne være med til, siger Niels Hartvig Andersen, der er landsformand for Danmarks Veteraner.