32-årig kendt skyldig i sexmisbrug af brødre

Idømt syv års fængsel for at misbruge brødre i en periode på fem år. Den dømte var ven af familien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To brødre blev gennem fem år tvunget til oralsex og analt samleje med en 32-årig mand, som fredag er idømt syv års fængsel ved Retten i Næstved.
 
De utallige ydmygende og krænkende oplevelser startede, da brødrene var henholdsvis syv og otte år.
Misbruget skete på adresser i Næstved, Herfølge og Hårlev, hvor den 32-årige med vold eller trusler tvang sig til analt samleje og oralsex med brødrene.
 
Den 32-årige, der var en ven af familien, har filmet mindst et overgreb med sin telefon, og på den 32-åriges computer fandt politiet billeder og optagelser.
 
Den 32-årige truede de to brødre til tavshed ved at sige, at han ville slå dem eller "kneppe dem ihjel", hvis de fortalte nogen om overgrebene.
Manden, der havde nægtet sig skyldig, forklarede i retten, at han havde svækket hukommelse i den periode, hvor det foregik, idet han havde et omfattende misbrug af lightergas og røg hash.
 
Den 32-årige blev på trods af sin benægtelse dømt på børnenes forklaringer, som retten syntes var meget troværdige.
 
Den dømte kom i drengenes hjem som ven af deres far, og da faren døde, begyndte han at komme oftere i familien og passe drengene og deres bror. I perioder var han uden fast bopæl, og da flyttede han ind på sofaen hos drengene og deres mor.
 
I maj sidste år blev den 32-årige anholdt efter et tip til de sociale myndigheder.
Hans værelse på forsorgshjemmet Marskgården i Næstved blev siden ransaget, og der blev beslaglagt mobiltelefon og computer.
 
Sammen med fængselsstraffen blev den 32-årige fradømt retten til at have børn boende, eller selv opholde sig hos personer, hvor der er børn under 18 år.Forbuddet skal ifølge retten gælde indtil videre. 
 
Den 32-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen til Østre Landsret.
 
/ritzau/