3. etape af PostNord Danmark Rundt skudt i gang i Næstved

De 119 ryttere er nu i gang med dagens etape rundt i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra sidst på formiddagen var der underholdning for publikum og indskrivning for de 119 ryttere i PostNord Danmark Rundt i Næstved. Det lokale band Stilleben spillede, og det var muligt for publikum at suge cykelstemningen til sig, mens rytterne varmede op og blev indskrevet.

Og 12.55 blev den 178,4 kilometer lange etape sat i gang af Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S).

quote Så nu kan jeg få lov at køre med i starten og køre med nogle af de store stjerner

Emil Levring, cykelrytter, Næstved Bicycle Club

- Jeg elsker at cykle, så det er dejligt for en cykelentusiast som mig at se, at der er så mange. Og at se de unge mennesker får rørt sig, siger borgmesteren.

Unge ryttere satte løbet i gang

Rytterne starter med en såkaldt masterstart. Det betyder, at en gruppe unge ryttere fra Næstved Bicycle Club, kører i front af feltet indtil de når Appenæs Bygade. Så må de unge ryttere rykke til side, og den 178,4 kilometer lange etape er rigtig i gang.

- Det er spændende. Jeg er lidt nervøs og har lidt kriller i maven, fortæller 12-årige Oscar Skovgaard fra Næstved Bicycle Club.

15-årige Emil Levring kørte også med rytterne inden etapestart.

- Det er specielt. Jeg har kørt en del cykelløb selv men aldrig noget så stort her. Så nu kan jeg få lov at køre med i starten og køre med nogle af de store stjerner, fortæller han.

quote Jeg elsker at cykle, så det er dejligt for en cykelentusiast som mig at se, at der er så mange

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved

Og at se de store stjerner sætter gang i endnu større drømme.

- Jeg håber da på, at der er nogle andre, der kan starte foran mig en dag, og at jeg selv kan få lov til at deltage i cykelløbet hele vejen til enden. Målet er klart at blive professionel en dag, siger Emil Levring.

Vidt omkring

Dagens etape bevæger sig kun rundt i regionen. Efter Appenæs går ruten forbi Gavnø over Vester Egesborg, Everdrup og Mogenstrup mod Præstø. Turen fortsætter over Dronning Alexandrines Bro til Møn, hvor Møns Klint skal bestiges ad en fire kilometer lang grusvej. Etapen har mål i Vordingborg med opløb foran Gåsetårnet.

Det er femte gang, Danmarks største cykelløb runder Næstved Kommune.

- Det er jo en folkefest, når PostNord Danmark Rundte kører rundt i landet og viser cykelløb frem. Vi vil gerne have dem til hele vores område, for der kommer en helikopter og tager en masse fantastiske billeder af vores natur. Forhåbentlig betyder det, der så kommer nogle turister de kommende år, siger Carsten Rasmussen.

De 119 cykelryttere kommer fra 18 forskellige lande.

Lørdag er der enkeltstart i Nykøbing Falster.