¨

28-årig varetægtsfængslet efter flere mistænkelige brande

Politi og brandvæsen måtte lørdag den 21. september rykke ud til flere brande ved Bogensvej og Parkvej i Næstved. Foto: Lars Ole Andersen / Media Næstved

I sidste weekend måtte brandvæsnet rykke ud til to brande i et boligkvarter i Næstved. Nu er en mand fængslet i sagen.

En 28-årig mand fra Næstved er blevet varetægtsfængslet frem til den 24. oktober. Han er sigtet i en sag om brandstiftelse.

Den 21. september måtte politi og brandvæsen to gange rykke ud til brande i boligkvarteret ved Bogensevej og Parkvej i Næstved.

Alarmen gik første gang klokken 22.13, hvor der var ild i en container på Parkvej, og senere, klokken 23.59, var den gal igen. Her var to kælderrum i hver sin ende af en etageejendom i brand og udviklede kraftig røg. 

Det er det andet af de to forhold, den 28-årige er tiltalt for. 

Blev først løsladt

Den 28-årige mand blev allerede i begyndelsen af denne uge sigtet i sagen, men det krævede yderligere efterforskning, før der kunne rejses tiltale, fortæller Siw Olsen, der er anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Derfor blev han i første omgang sigtet i sagen men efterfølgende løsladt.

I løbet af ugen har politiet efterforsket sagerne, og de fandt tilstrækkeligt med beviser til, at der nu er begrundet mistanke mod manden i det ene forhold, fortæller anklager Siw Olsen.

Hun oplyser, at den 28-årige mand nægter sig skyldig i sagen.

Stod udenfor i nattøj

Daniel Aasberg oplevede begivenhederne i sidste weekend tæt på. Han bor i en lejlighed lige overfor, og var netop kommet hjem fra arbejde, da branden blev opdaget.

- Pludselig vrimlede det med brandbiler og politibiler, og der var røg over det hele, fortalte han til TV2 ØST tidligere på ugen.

Politiet valgte at evakuere beboerne tættest på brandene for en sikkerheds skyld, for der var kraftig røgudvikling fra brandene.

- Det var meget dramatisk. Der stod mange mennesker udenfor i nattøj, og brandvæsnet måtte ind og hjælpe flere ældre ud, fortalte Daniel Aasberg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App