¨

23-årig får to års fængsel for trafikdrab

Foto: TV ØST

En 23-årig mand blev ved retten i Næstved onsdag idømt to års fængsel for trafikdrabet på en 67-årig kvinde. Kvinde mistede livet ved en ulykke i Tappernøje.

To års fængsel for uagtsomt manddrab. Det var rettens dom over en 23-årig mand i Næstved onsdag.

Ulykken, som den 23-årige mand nu skal i fængsel for, skete den 13. juni i Tappernøje. Den 23-årige kom kørende i høj fart af hovedvejen, og i krydset ved Brøderupvej kørte han sammen med den 67-årige kvinde. Kvinden kom kørende ud i krydset fra en sidevej.

Den 67-årige kvinde blev slynget ud af bilen og blev dræbt på stedet. Kollisionen var så voldsom, at kvindens bil efterfølgende brød i brand.

Et vidne forklarede i retten, at hun var blevet overhalet af den unge mand lige før ulykken. Kvinden var blevet meget forskrækket, da bilen kørte utroligt stærkt, og hun frygtede, det ville gå galt. Hun huskede, at hun råbte "nej, nej, nej", og kort tid efter så hun så de to biler køre sammen.

- Jeg er stadig ikke kommet mig over det, forklarede hun grådkvalt i retten.

Den 23-årige skulle have kørt med omkring 140 kilometer i timen, da han ramte den 67-åriges bil. Og ifølge den blodprøve, der blev taget på sygehuset efter ulykken, så havde den 23-årige en promille på 0.84. Og han indrømmede også selv, at han havde drukket 5-6 øl om eftermiddagen op til ulykken. I retten nægtede han sig til gengæld skyldig i uagtsomt manddrab.

Det springende punkt i sagen var, om kvinden var kørt ud fra sidevejen uden at have overholdt sin vigepligt - eller om den 23-årige kørte så stærkt, at hun ikke kunne nå at se ham, inden hun trak ud i krydset. Og her valgte retten altså at dømme til fordel for det sidste. 

Den 23-årige blev udover de to års fængsel også frakendt retten til at køre bil i de næste otte år. Forsvareren ankede dommen på stedet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App