¨

23-årig mand varetægtsfængslet i spektakulær fangeflugt

I alt er fem personer blevet anholdt efter befrielsesaktionen fra psykiatrihospitalet i Slagelse i november sidste år. Foto: René Lind - Lind Foto

En 23-årig mand er blevet varetægtsfængslet og sigtet for at spille en rolle i sidste års fangeflugt i Slagelse.

Politiet har varetægtsfængslet en 23-årig mand, efter han blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag formiddag i Retten i Næstved.

Han er sigtet for at have deltaget i planlægningen og udførelsen af fangeflugten fra Psykiatrihospitalet i Slagelse sidste år, hvor en bandeleder blev befriet tilbage i november. Her var det lykkedes to personer at smugle to pistoler ind på afdelingen, som var gemt i en kageæske, så bandelereden kunne flygte.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt den 23-årige mand på en adresse i København tirsdag i denne uge. 

- Han er blevet varetægtsfængslet, sådan så han følger de øvrige varetægtsfængslede i sagen, siger Kim Kliver, politiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Han ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvilken rolle den 23-årige mand har spillet i fangeflugten overfor TV2 ØST. Men han har tidligere beskrevet mandens rolle sådan her i en pressemeddelelse.

- Vi kender forholdsvis præcist den pågældendes rolle under befrielsen af den indsatte bandeleder på psykiatrihospitalet, udtalte Kim Kliver. 

Den 23-årige mand er nu varetægtsfængslet i omkring tre uger, mens politiet fortsætter deres efterforskning.

Dermed er i alt fem personer anholdt i sagen om fangeflugten, der foregik den 19. november sidste år. 

- Jeg vil ikke afvise, at der kan komme yderligere anholdelser, siger Kim Kliver afsluttende til TV2 ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App