21-årig sigtet for at køre traktorræs i sneen

En 21-årig mand er blevet sigtet for at lave udskridninger i sneen med en traktor på en parkeringsplads på Gardehusarvej i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i den seneste tid været ekstra opmærksomme på en parkeringsplads på Gardehusarvej i Næstved, fordi de har fået flere henvendelser om, at der bliver kørt ræs på stedet.

quote De ligger og laver håndbremsevendinger og får køretøjet til at skride ud. De laver også det, man kalder donuts, hvor de kører rundt i ring og ring

Erik Mather, leder af færdselsafdelingen, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

Tirsdag aften var den gal igen. Omkring klokken 22.30 havde lokalpolitiet nemlig en patrulje forbi stedet, hvor en række unge mennesker var samlet. En 21-årig mand kørte rundt på en traktor og var i færd med at lave udskridninger i sneen, og han blev derfor sigtet for at overtræde færdselsloven.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i sin døgnrapport.

Selvom parkeringspladsen normalt indbyder til gaderæs blandt unge, var det dog ikke decideret ræs, der var tale om tirsdag aften. Det drejede sig i stedet om et fænomen, som er alment kendt i politikredsen, hver eneste gang der falder meget sne.

- Hvis der er en stor parkeringsplads, som i det her tilfælde på Garderhusarvej, så er der typisk unge mennesker, som lige er inde og skal prøve at lave nogle kruseduller i sneen. Nu var det så en traktor i går. Det tror jeg ikke, jeg har set før, siger Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV2 ØST.

Populært fænomen blandt unge

Ifølge Erik Mather er der tale om det, der populært kaldes drifting.

- De ligger og laver håndbremsevendinger og får køretøjet til at skride ud. De laver også det, man kalder donuts, hvor de kører rundt i ring og ring. Det er typisk de fænomener, vi ser, og det er der en del unge mennesker, der morer sig med rundt omkring i vores politikreds, når der er sne, fortæller han.

Den 21-årige fører af traktoren er indtil videre sigtet for at overtræde færdselslovens bestemmelser om agtpågivenhed. Derudover kan han formentlig se frem til en endnu større bøde, da traktoren ikke var indregistreret.

- Når man kører på offentlig vej, hvor færdselsloven er gældende, skal køretøjet jo som udgangspunkt være indregistreret, og der skal være tegnet en lovpligtig ansvarsforsikring på køretøjet. Det var ikke tilfældet med traktoren, da der ikke var nummerplade på, og vi er nu ved at undersøge, om der er forsikring på, siger Erik Mather.

Erik Mather kan ikke give et præcist antal på, hvor mange unge mennesker, der har været samlet tirsdag aften. Men han fortæller, at de altid har det nuværende forsamlingsforbud på fem personer for øje, og at der ikke har været tale om en overskridelse af forsamlingsforbuddet i dette tilfælde.