¨

2.000 personer i Næstved har glemt at klippe hækken

2.000 borgere har fået at vide, de skal klippe deres hæk. Foto: Monsterkoi fra Pixabay

Næstved Kommune er nødt til at minde 2000 borgere om, at de skal klippe træerne eller trimme hækken, så det lever op til lovgivningen.

Næstved Kommune har igen i år været ude med riven.

De har nemlig været nødsaget til at bede 2.000 borgere om at klippe deres hække eller skovarealer, skriver Sjællandske.  

Det drejer sig om privatpersoner, hvis hække eller skovarealer ikke overholder lovgivningen om højde, afstand eller sikkerhed. Og Næstved Kommune oplever hvert år, at de må lægge hækkebreve i folks postkasser for at minde dem om at trimme hækken.

Folk ved det jo også godt, men tit er der nogle, der tænker, at de lige kan trække den to uger

Morten Toft Hansen, chef, Vej og Park, Næstved Kommune

- De steder, hvor vi nogle gange deler de her hækkebreve ud flere gange, kan man jo tænke, at det burde give sig selv, at hækken skal klippes igen. Og det ved folk jo også godt, men tit er der nogen, der tænker, at de lige kan trække den to uger, siger Morten Toft Hansen, der er chef hos Vej og Park i Næstved Kommune.

Må ikke være til gene for trafikanter

Morten Toft Hansen oplever oftest, at det er skovejere, der ikke får passet træerne ud til vejen.

- Så nogle gange vil de vente til september, når de er færdige med at høste. Men det kan altså ikke vente, siger han.

Hække og træer skal ifølge lovgivningen klippes, så det ikke er til gene for forbipasserende eller trafikanter. Og det er ikke uden grund, mener Morten Toft Hansen.

- Det kan selvfølgelig være farligt, hvis der er noget, som er groet helt til. Så kan det være, at man vælger at køre ud på midten eller i den modsatte kørebane, hvor der så kan komme en modkørende, siger han.

Kan ende med en regning

Når folk efter den første reminder ikke får ordnet deres hæk, modtager de et mere officielt hækkebrev i deres e-Boks. Heldigvis er det de fleste, der klipper hækken, efter de har modtaget det første brev.   

De omstændige tilfælde med e-breve er omkring 200

Morten Toft Hansen, Park og Vejchef

- De omstændige tilfælde med e-breve er omkring 200. For efter den første procedure, så er der rigtig mange, der får gjort det, de skal, siger Morten Toft Hansen.

Hvis man endnu engang vælger at ignorere de hækkebreve, der er blevet sendt, kan kommunen sende et privat firma ud for at klippe hækken.

Regningen bliver sendt til den borger, der ejer grunden med hækken. Dermed forsøger man at undgå de farlige situationer, en manglende hækkeklipning kan føre til.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App