¨

2000 børn åbner stor børnefestival i Næstved

Arkivfoto. Foto: TV2 ØST - Arkivfoto

Børn op til 12 år vil i denne uge deltage i rigtig mange kulturaktiviteter i Næstved.

2.000 børn vil mandag samles i Næstved og åbne den traditionsrige børnekulturfestival.

Her skal børnene fra Næstveds skoler og institutioner have en oplevelse, når Børnekulturfestivalen sparkes igang. Den fortsætter indtil lørdag, og det er 15. år i træk festivalen løber af stablen.
Ugen bliver fyldt med musik, teater, dans og kreative workshops.

- Det er en fejring af børnekultur i hele Næstved Kommune. Det er en uge der stiller skarpt på børnekultur. Det er børn der optræder for børn, og børn der kommer som publikum. Det er en vigtig uge, der samler hele Næstved og alle børn i kommunen, siger børnekulturkonsulent Katrine Gjesing.

Eventyr og oplevelser for børn

Mens mor og far tager hul på en ny arbejdsuge, så inviteres områdets børn på eventyr i børnekulturens mangfoldige verden sammen med deres venner i daginstitution og skole.

- Jeg har glædet mig et helt år. Jeg synes simpelthen det er det fedeste i verden. Det er så stort at få lov til at planlægge en festival for børn. Der skal jo både være noget for de helt små, men også de store, så der er noget særligt over at planlægge et program, som giver alle aldersgrupperne en oplevelse, siger Katrine Gjesing.

Der skal danses og synges, bygges og tegnes, lyttes og leges til over 100 kulturelle oplevelser, som løber af stablen i løbet af ugen.

- Det har igen i år været et stort fokuspunkt at sikre, at programmet for Børnekulturfestivalen når bredt ud til børn i hele Næstved Kommune. Man kan blandt andet se frem til læseteater i Glumsø og Fuglebjerg, Musiktimer i Fensmark og Mogenstrup samt en masse andre kulturelle aktiviteter fordelt over hele Næstved Kommune, siger børnekulturkonsulent Katrine Gjesing.

Stor åbningsfest i dag

Traditionen tro sættes Børnekulturfestivalen i gang med en kæmpe åbningsfest mandag kl. 10.00 på Lave Ridebane på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) åbner festen. Bagefter kan man opleve koncert, hvor Næstveds drage-maskot Næssi holder en fest med sine gode venner fra Ulla Abdullas Cocobongoband. Dansk Rakkerpak kigger også forbi og optræder som de populære “Skøre Strømere”.

- Normalt synger Ulla Abdulla kun en sang, men i morgen har hun to nye sange med. Den ene sang er faktisk skrevet specifikt til børnekulturfestivalen. Så den bliver fremover en fast del af festivalen. Sangen hedder ”Festival i Næstved” og børnene kan finde den på Næssis app, så de kan øve sig på den, siger Katrine Gjesing.

På lørdag må de voksne komme med

Lørdag den 25. maj må mor og far komme med til børnekulturfestivalen. Her afholdes der nemlig familielørdag på Grønnegades Kaserne Kulturcenter fra kl. 10-13. Her kan børnene tage deres forældre med til de aktiviteter, som kommer til at fylde hele kulturcentret. Alle aktiviteter er gratis at deltage i og kræver ingen tilmelding.

Familielørdagen sparkes i gang med et optog fra Næstved Avantgarden gennem bymidten. Med sig på turen fra Axeltorv til kulturcenteret er igen byens drage-maskot Næssi, som børnene kan hilse på.

- Familiedagen har vi også haft stor succes med, og forældrene nyder at dele børnekulturfestivalen med deres børn. Jeg elsker at lave det her, fordi jeg synes det er fedt at give vores børn en chance for at stifte bekendtskab med kultur allerede fra starten af deres liv, siger Katrine Gjesing.

Kl. 11.00 er der børnejazzkoncert med jazz-duoen Flensborg/Venndt i Gl. Ridehus.  Og så kan man få en lidt anerledes oplevelse i Teatersalen, når Dj Støj fra Dansk Rakkerpak inviterer til Silent Disco mellem 10-13. Her får alle et sæt trådløse høretelefoner på og kan så danse frit rundt, mens de kan skifte mellem tre musikkanaler. 

Find hele programmet for Børnekulturfestivalen samt Familielørdagen på www.næssi.dk under fanen “Børnekulturfestival”.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App