20 unge samlet til ulovlig julefrokost: Får bøder for over 55.000 kroner

Det kommer til at koste både deltagere og arrangør i Næstved dyrt, at de tirsdag aften samledes til en julefrokost i firmaet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Julefrokosten blev dyr for en virksomhed i Næstved, da politiet tirsdag aften kiggede forbi.

Klokken 22.50 fik ordensmagten en anmeldelse om, at der blev spillet høj musik fra en adresse i Riddergade, og da en patrulje nåede frem, kunne betjentene se, at der var godt gang i en fest.

- Vi kommer ind og kan se, at 20 personer er samlet. Det er en virksomhed, der holder fest i virksomhedens lokaler, og derfor bliver de sigtet, fortæller Mads Justesen, politikommissær i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Bøder på mellem 2.500 og 10.000 kroner

De 19 festdeltagere og arrangøren blev sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet, som på grund af coronaepidemien lige nu dikterer, at man højst må være 10 personer samlet.

- Havde det været i et privat hjem, havde vi ikke kunnet sigte dem, men det kan vi, fordi det foregår i en virksomhed, siger Mads Justesen.

De 20 personer til julefrokosten var mellem 18 og 21 år. De 19 festdeltagere fik en bøde på 2.500 kroner, mens festarrangøren fik en bøde på 10.000 kroner. 

Selv om man ikke kan sigtes for at samles flere end 10 personer privat, er myndighedernes opfordring alligevel, at man også der følger retningslinjerne.