2 børn i drukne-fare

En 8-årig dreng og en 11-årig pige kom søndag i problemer i bassinet ved Herlufmagle-hallen. Ifølge livredderen fordi deres forældre ikke holdt opsyn med dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kunne være gået helt galt, da den 8-årige dreng gled ud i den dybe ende af bassinet ved Herlufmaglehallen. Han kunne nemlig ikke svømme, og han fik hurtigt problemer med at holde sig oven vande.

- Jeg tror ikke, jeg tænkte noget andet end, at jeg bare skulle afsted, siger Morten Christoffersen, der er livredder ved udendørsbassinet ved Herlufmagle-hallen.

Han sprang hurtigt i poolen, da han så, hvad der skete. Og med hjælp fra en anden i vandet fik han drengen op i god behold.  Men livredderen fik ikke lov til at hvile på laurbærrene længe.  

Kun 5 minutter efter var et barn endnu engang i fare. En 11-årig pige havde iført korkbælte fået vendt sig, så hun ikke kunne få ansigtet over vandet. 2 voksne i bassinet måtte træde til, da Morten Christoffersen kort var smuttet ind for at skifte tøj, mens en anden holdt øje med bassinet. Og livredderen er ikke i tvivl om, hvorfor det i begge tilfælde gik galt. 

Hverken den 8-årige drengs eller den 11-årige piges respektive forældre holdt nemlig tilstrækkeligt øje med dem.  Det var i stedet andre voksne, der var ved bassinnet med deres børn, der måtte træde til. 

- Hvis der ikke var nogen, der havde grebet ind, og jeg heller ikke havde reageret - så havde de været druknet, mener Morten Christoffersen.

Bruger livredder som barnepige

Ifølge halinspektør Benny Petersen oplever de, at nogle forældre lægger ansvaret fra sig, når de ser, at der er en livredder ved bassinet. Også selv om badningen altid er på eget ansvar.

- Nogle gange virker det som om, at forældrene tror, det er en pasningsordning. Så de sender børnene herned - eller også er de selv med, hvor de så bare sidder på bænken og passer sig selv, fortæller han.

 Opfordringen fra begge er derfor klar, hvis det ikke skal få mere alvorlige konsekvenser næste gang et barn kommer i problemer i vandet.

 - Hold øje med jeres børn - jeg kan ikke se alt, understreger Morten Christoffersen.

 Det har ikke været muligt at få kontakt til de 2 børns forældre. Ifølge livredderen var begge børn dog uskadte efter deres oplevelser.