19 måneders ventetid på børnebidrag

Marie-Louise Brinck er godt træt af Statsforvaltningen Sjællands ventetid på behandling af sager om børnebidrag. Forvaltningen er langt bagefter og erkender, at det er for dårligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det burde tage 9 uger, nu har det taget 19 måneder.

Marie-Louise Brinck og hendes eksmands sag om forhøjet børnebidrag til deres fælles datter har nu ligget hos Statsforvaltningen Sjælland i 19 måneder.

- Det er så dybt frustrerende, jeg har ringet til dem mindst en 20-25 gange, men de siger bare, de tager tingene i den rækkefølge det kommer ind og beklager bare, siger Marie-Louise Brinck, der bor med sin datter lidt udenfor Dalmose.

Heldigvis har Marie-Louise Brinck sit gode job hos SAS, og familien klarer sig også uden ekstra penge fra eksmanden, så for den frustrerede mor, er det ikke længere de ekstra penge i budgettet, det handler om.

- Nu drømmer jeg bare om en afgørelse, så jeg kan få den her sag afsluttet. Det er noget, jeg har ventet på i 1,5 år, og det er simpelthen ikke rimeligt, siger hun.

Hun er langt fra den eneste, som venter. Hos Statsforvaltningen hober 2000 sager sig op, 300 af dem har ventet siden 2009, og det er ikke godt nok.

- Mine medarbejdere arbejder både til langt ud på aftenen og i weekenden, vi kan simpelthen ikke arbejde hurtigere. Vi er ved at uddanne flere folk, som tager fra, men de her sager tager lang tid. Også for lang tid lige nu, og det er ikke godt nok, siger kontorchef for Statsforvaltningen Sjælland, Hroar Kolmos.