17-årig bliver varetægtsfængslet for salg af MDMA

En 17-årig dreng fra Næstved er blevet varetægtsfængslet på en ungdomsinstitution for salg af MDMA.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 17-årig dreng fra Næstved er blevet varetægtsfængslet i surrogat indtil 21. februar sigtet for salg af MDMA og for at forvolde fare for andres liv efter straffeloven. Det står nu klart efter, at grundlovsforhøret i Retten i Næstved er afsluttet.

Drengen blev anholdt søndag og blev varetægtsfængslet i surrogat efter straffelovens paragraf 252. At blive idømt surrogat betyder, at den unge bliver anbragt på en lukket afdeling under Socialforsorgen, da man som udgangspunkt ikke sætter unge under 18 år i fængsel.

Varetægtsfængslingen sker efter, at to piger fra Næstved har indtaget det euforiserende stof MDMA. Pigerne har fortalt, at stoffet var yderst stærkt, og det har vist sig, at det er det samme stof, som to 15-årige drenge er blevet alvorligt syge af i Haslev efter at have taget MDMA fredag aften. Den ene af de to drenge ligger fortsat i kunstigt koma.

Lørdag aften anholdte politiet en anden ung mand i Næstved. I forbindelsen med anholdelsen fandt politiet nartotika, der var identisk med den narkotika, som de unge drenge fra Haslev indtog. Den unge mand erkender at have solgt MDMA til de to drenge. Han er løslagt igen, men er sigtet i sagen.