16-årig pige fundet

16-årige Pernille Brogaard er fundet og hun er i god behold. I dag fandt politiet hende i Middelfart - men foreløbig er hun ikke vendt hjem til sin familie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mor, søstre og bedsteforældre er samlet til aften og venter på Pernille.

- Det var en lettelse, at hun levede, siger hendes mor Marianne Brogaard.

Det fik hun at vide ved middagstid i dag, da politiet fandt hende i Middelfart efter hjælp fra hendes bekendte. Her opholdt hun sig hos en 23-årig mand.

- Jeg tænkte bare, at hun skal hjem. Hun skal ikke være derovre. Jeg kender ikke manden og hvad hun har haft gang i. Jo længere tid, der går, jo sværere bliver et at komme hjem, siger Marianne Brogaard.

Pernille stak af efter hun i fredags blev udskrevet fra børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling i Næstved. Siden har hun sms´et til en veninde, at hun ville begå selvmord.

- Det har været forfærdeligt, for man har ikke vidst, hvad der kunne ske og hvad der kunne støde til. Hvilke mennesker er hun sammen med og udnytter de hende eller er de gode ved hende, man aner intet før man hører livstegn fra hende, siger hendes farfar, Jørgen Nielsen.

Ventetiden er nu ovre og politiet har til aften hentet hende til Næstved. Fra politistationen skrev hun til sin søster, at hun ikke ønsker at komme hjem nu. Derfor er hun nu hos de sociale myndigheder.

- Nu skal hun have en varm velkomst og jeg har sat en på sagen for at få fundet et sted til hende her og nu, for problemerne er jo ikke løst, når hun kommer hjem og sandsynligheden for at hun stikker af igen er stor, siger hendes mor, Marianne Brogaard.

Men familien glæder sig til at se Pernille Brogaard, når hun har lyst til det.