16-årig dømt for sex med mindreårig

Retten i Næstved har dømt en 16-årig dreng for at have sex med 14-årig pige, som han havde mødt i bussen kort før episoden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en mildest talt vred 16-årig dreng, der onsdag forlod retten i Næstved. Det skriver Sjællandske.

Her var han blevet dømt for at have sex med en 14-årig pige i januar i Herlufsholms Idrætscenter. Tiltalen lød på voldtægt, men retten vurderede altså, at pigen ikke havde gjort nok for at udtrykke, at hun ikke ville være med.

Det kom ifølge avisen under retsmødet frem, at de 2 havde mødt hinanden i bussen kort tid før episoden, og sammen med pigens veninde ville de holde deres egen lille fest i idrætscenteret, som drengen havde koden til. På drengens opfordring dansede de 2 piger frækt foran ham, og pigen forklarede i retten, at hun gerne ville kysse ham.

Forskellige forklaringer

Den 14-årige pige endte senere på et toilet sammen med drengen, og her er der uenighed om, hvad der foregik. Pigen har fortalt, at hun blev tvunget til at tilfredsstille den 16-årige seksuelt, mens drengen har fortalt, at det var hende, der ville kysse og knappe hans bukser op.

Det kom også frem, at pigen fortalte sine forældre om episoden, da de opdagede, at hun ikke havde været til den fest, der var aftalt, og at hun havde drukket.

Retten fandet det bevist, at der var foregået noget seksuelt mellem de 2, og det er ulovligt, når den ene part er mindreårig. Drengen blev idømt 30 dages betinget fængsel og skal betale pigen 15.000 kroner i torterstatning, skriver Sjællandske.