¨

14 års fængsel for hammerdrab på drukven

Foto: TV ØST

Chris Vogel Hansen skal 14 år i fængsel for drabet på den 22-årige Allan Hørdum Jensen med en hammer.

Den 34-årige Chris Vogel Hansen er dømt til 14 års fængsel for drabet på den 22-årige Allan Hørdum Jensen med en hammer. Det er et enigt nævningeting, der onsdag middag har dømt ham ved Retten i Næstved.

Drabet fandt sted den 24. april sidste år i et klubværelse i Ringstedgade i Næstved efter en bytur.

De to overnattede efter byturen i samme værelse i afdødes lejlighed i Næstved, da Chris Vogel Hansen vågnede og opdagede Allan Hørdum Jensen i gang med at stjæle noget medicin.

- Ofret blev dræbt ved knivstik og utallige slag, blandt andet med en hammer. Volden blev begået, mens ofret stod forsvarsløs over for drabsmanden eller lå livløs på gulvet, skriver retten efter dommen.

Mishandlingen stod på i flere timer, mens en beboer blev tvunget til at se på.

Beboeren forklarede i retten, at afstraffelsen strakte sig over lang tid, og at drabsmanden holdt pauser undervejs for at ryge og indtage beroligende medicin.

Skaderne omfattede blandt andet kraniebrud, brud på de fleste knogler i ansigtsskelettet, brud på de fleste ribben, skulderbladene og på rygsøjlen. Der var også skader på de indre organer.

Drabsmanden afsluttede volden med at stikke ofret med en køkkenkniv og skære hans akillessener over. Den 22-årige døde af sine kvæstelser og af forblødning kort tid efter, at volden stoppede.

Chris Vogel Hansen mener selv, at han handlede i nødværge, og at han ikke ville slå kammeraten ihjel. Men det er retten ikke enig i. Chris Vogel Hansen blev dømt for forsætligt drab.

Ud over drabet blev Chris Vogel Hansen også kendt skyldig i trusler på livet mod et vidne.

Straffen på 14 års fængsel er højere end de 12 års fængsel, som er udgangspunktet ved manddrab. Nævningetinget forhøjede straffen til 14 års fængsel på grund af drabets bestialske karakter.

Drabsmanden er to gange tidligere dømt for grov vold som den, der førte til ofrets død, hvilket også fik betydning for dommen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App