14-årige tilbageholdt efter tyveri midt om natten

To drenge på 14 år blev i nat kørt til afhøring hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, efter de begik indbrud i Fensmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En beboer på en villavej i Fensmark på Sydsjælland kontaktede natten til torsdag klokken 01.20 Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, fordi der luskede nogle mistænkelige personer omkring ved hans hus. 

Der har de seneste uger været en række småindbrud og forsøg på indbrud i Fensmark, hvilket har gjort mange ekstra opmærksomme.

quote Den ene af drengene, havde vi i forvejen sigtet for en del indbrud derude

Peter Hvidberg, politikommissær, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

Kort tid dukkede politiet op, hvorefter de fik kontakt til to 14-årige drenge fra lokalområdet, som erkendte, at de havde været ved huset.

- Drengene tog det helt roligt og erkendte forholdene. Derefter blev de taget med til politistationen, hvor de på grund af deres unge alder blev afhørt i overværelse af de sociale myndigheder, siger Peter Hvidberg, der er politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Læs også
Ung kvinde fik chok - stod midt mellem indbrudstyve på flugt
Læs også
Ung kvinde fik chok - stod midt mellem indbrudstyve på flugt

Udover at have lusket rundt ved et hus, stod drengene med to løbehjul, som de indrømmede, de havde stjålet fra et andet sted – men de vidste ikke præcis hvor.

Kendt af politiet

Drengene, der bor i Fensmark, er i forvejen kendt af politiet for lignende kriminalitet i området. 

- Det er ikke så længe siden, at der var en del indbrud i garager og skuer i området. Den ene af drengene havde vi i forvejen sigtet for en del indbrud derude, siger Peter Hvidberg, der fortæller, at indbruddene blandt andet består af sodavand og værktøj fra redskabsskure. 

quote Husk, at lås garager, biler og skure

Peter Hvidberg, politikommissær, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

Derfor har politiet også en opfordring: 

- Husk at lås garager, biler og skure, og ring til os, hvis I ser eller oplever noget. 

Politiet samarbejder nu med de sociale myndigheder om en hensigtsmæssig løsning for de to drenge. Forældremyndighedsindehaverne er informeret.