¨

14-årig elsker tunge vægte – nu er hun europamester i kettlebell

Malou Hartmann Kjær Hansen fra Næstved vandt EM i kettlebell i u14. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Arena Næstved er i denne uge fyldt med stærke mænd og kvinder. I øjeblikket er der EM i kettlebell med en 14-årig næstveder som vinder.

- Jeg stod med 12 kilo i hver hånd i 10 minutter, og så løftede jeg dem over hovedet 93 gange uden at sætte dem ned, fortæller 14-årige Malou Hartmann Kjær Hansen fra Næstved.

Det er nok ikke så simpelt, som det lyder, men det var opskriften på, hvordan Malou Hartmann Kjær Hansen, der til dagligt er tilknyttet Sydsjællandsk Kettlebell Club, sikrede sig titlen som europamester i kettlebell.

- Det er fedt. Det er en rar følelse at have. Jeg er lettet over, jeg kunne lande så godt et resultat. Det havde jeg ikke forventet, siger Malou Hartmann Kjær Hansen, efter hun har vundet i u14-klassen og slået både sin egen og europarekorden.

Malou Hartmann Kjær Hansens trofæ. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Flere danske europamestre

Malou Hartmann Kjær Hansen er blot én af mange atleter, der i disse dage er samlet i Arena Næstved for at dyste i EM i kettlebell. I alt er folk samlet fra syv forskellige nationer.

Jeg stod med 12 kg i hver hånd i 10 minutter, og så løftede jeg dem over hovedet 93 gange

Malou Hartmann Kjær Hansen, vinder af EM i kettlebell u 14

- Der har været udfordringer med, at få folk hertil på grund af corona. Men det er lykkedes at få nogen hertil, og det trods alt bedre end ingenting, fortæller Brian Kjær, der er formand for Dansk Kettlebell Sport Danmark.

Kettlebell går ud på, at man skal løfte nogle runde og tunge vægte flest mulige gange på tid, altså hurtigst muligt, men også korrekt.

- Dette europamesterskab er i traditionel kettlebell. Det består af en disciplin, der hedder biathlon, hvor man laver noget, der hedder jerk, og noget, der hedder snatch. Begge dele varer 10 minutter. Og i dag har vi afviklet en disciplin der hedder longcycle. Begge dage har der også været stafetter, hvor man kører 12 minutter, hvor hvert atlet står tre minutter ad gangen og løfter lige så hurtigt, han kan, siger Brian Kjær.

Undervejs har flere danske atleter deltaget, og mange har klaret det godt.

- Vi har fået tre europamestre. En i voksenklassen, en i veteran og en i juniorklassen. Den i juniorklassen er nok den, vi er mest stolte af. Det er suverænt dansk rekord, hvor hun har slået sin egen rekord med tre løft og lavede 93 totalt. Det er virkelig flot. Vi har også fået bekræftet, at det er ny europarekord for u14, siger Brian Kjær.

Europamesterskaberne fortsætter indtil lørdag.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App