1.200 mennesker vil jage klovne i Næstved

Det skal være slut med personer iført klovnekostumer, som skræmmer folk i nattemørket. Derfor vil en stor gruppe samles i Næstved for at jage klovne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis jeg mødte en klovn på min vej, så skulle han have et slag lige i ansigtet. Min hund ville ikke nøjes med at knurre af den uhyggelige klovn.

Folks holdning på de sociale medier er klar. De bryder sig ikke om trenden, hvor personer ifører sig klovnekostumer og i flere tilfælde tager en økse eller en kølle i hånden for at skræmme tilfældige mennesker.

Alene i vores område er der siden lørdag blevet anmeldt omkring ni tilfælde, hvor personer iført klovnekostume skræmmer livet af folk. Men nu har en stor gruppe brugere på Facebook fået nok.

I kølvandet på den uhyggelige trend er der nemlig blevet oprettet en Facebook-begivenhed, hvor cirka 1.200 brugere har meldt sig klar til at jage klovne i Næstved den 5. november.

Vi tager ud og fanger dem

I har sikkert alle hørt om den "uhyggelige" trend der kører rundt i hele verdenen med klovne, der klæder sig ud og skræmmer folk på gaden ikke kun om natten men også i dagslys, jeg opretter denne begivenhed i håb om at vi alle sammen tager ud og fanger dem.

Sådan skriver initiativtageren til begivenheden på Facebook. Selve begivenheden er blevet delt mere end 1.400 gange, mens 3.300 brugere har vist interesse for klovnejagten i Næstved.

Hvad der ligger bag sætningen fanger dem er ikke nærmere beskrevet i begivenheden, men initiativtager Mike Falensteen understreger, at tanken bag eventen er at skræmme klovnene, ikke at udøve vold eller selvtægt.

Politiet: Det er ikke løsningen

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ser man med stor alvor på den uhyggelige trend, der siden søndag har hærget i politikredsen.

- Men selvtægt er ikke måden at gøre det på. Det skal meldes til politiet, hvis man ser en klovn, ellers kan det ende galt, siger Ole Hald, vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV, ØST.

- Hvis de personer, som vil jagte klovne, medbringer køller eller knive, så de komme i problemer med våbenloven og risikere at få en bøde, siger vagtchefen.

Hvis du møder en klovn på din vej, bør du kontakte politiet på telefon 1-1-4.