12-årig pige bestilte et tæskehold

En dreng fra Sct. Jørgen Skole i Næstved blev i går udsat for slag og spark, da et tæskehold ventede på ham efter skoletid. Politiet ser meget alvorligt på sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var tale om et planlagt overfald på en elev på Sct. Jørgen Skole onsdag. En 12-årig pige fra 6. klasse var blevet uvenner med en dreng fra parallelklassen. Derfor fik hun tre drenge fra 7. klasse til at begå et regulært overfald på drengen, skriver Sjællandske. Efter skoletid blev drengen passet op af pigen og hendes tæskehold på skolens område. Den 12-årige pige og drengene lod slag og spark regne ned over deres offer - de og forsatte, selv efter han lå ned.

- Der har været rigtig mange slag og spark, oplyser Arne Holdensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til avisen.

- Drengen var så medtaget, at en ambulance måtte hente ham og køre ham til skadestuen.

Forældrene til drengen har indgivet politianmeldelse og hos politiet ser man yderst alvorligt på sagen.

- Vi betragter det som en meget alvorlig sag. Det har været aftalt, at han skulle have bank, og de har været fire om det, så der er tale om kvalificeret vold. Men gerningsmændene er alle under 15 år og kan ikke straffes. Politiets forebyggelses afdeling har overtaget sagen på grund af gerningsmændenes unge alder, fortæller Arne Holdensen til Sjællandske.

På Sct. Jørgens Skole er de mærkede af den alvorlige hændelse.

- Jeg er rystet, siger skoleleder Kim Ladefoged. Han oplyser til avisen, at det endnu ikke besluttet, hvad der skal ske. Foreløbigt er de fire elever bortvist ugen ud. Derudover vil de blive indkaldt til en samtale på skolen sammen med deres forældre.

- Jeg har ikke hjemmel til at smide eleverne ud. Som udgangspunkt smider man ikke bare elever ud af folkeskolen. Vi har også en undervisningsforpligtigelse overfor dem, siger skolelederen.

Skoleleder Kim Ladefoged vil tage en snak med eleverne i offerets klasse.

- Vi vil tale episoden igennem. Når der sker sådanne hændelser, er det rart at sætte ord på det, man har oplevet. Så kan man få luft, få det afmystificeret og komme videre, siger skolelederen til Sjællandske.

Han har også talt med offeret, der har fået en hjernerystelse, men er blevet udskrevet fra sygehuset.

- Han har det godt, efter omstændighederne, siger skolelederen


Nyhedsoverblik