¨

103 millioner kroner på plads: Glasmuseum ved Næstved er nu fuldt finansieret

Holmegaard set fra luften. Foto: Museum Sydøstdanmark

Projektet Det ny Holmegaard er nu fuldt finansieret, efter A. P. Møller Fonden har bevilget 6,8 millioner kroner.

Det ny Holmegaard ved Næstved er nu fuldt finansieret. 

Det sker, efter A. P. Møller Fonden har bevilget 6,8 millioner kroner til projektet. 

- Det er fantastisk dejligt, at vi nu er i mål med finansieringen af Det ny Holmegaard. Drømmen om et nyt Holmegaard har jo levet i mange år, og nu bliver det til virkelighed, lyder det fra Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen, i en pressemeddelelse.

- Det ny Holmegaard kommer til at sætte Næstved på landkortet, og det kommer til at skabe mange nye arbejdspladser. Man kan næsten sige, at vi i dag har tændt det gamle fyrtårn i Holmegaard igen. Så her fra Næstved skal der lyde en stor tak til A.P. Møller Fonden.

Projekt til 103 millioner kroner

Det samlede projekt løber op i 103 millioner kroner. 

Læs også Byråd giver 20 millioner kroner til stort glasmuseum

Det ny Holmegaard er et projekt mellem Næstved Kommune og Museum Sydøstdanmark. Holmegaard Glasværk lukkede i 2008, men med projektet vil de nu bevare Danmarks sidste glasværk og samtidig genindføre kunsthåndværkets viden, æstetik og kvalitet i den danske kultur. 

- Den flotte donation fra A.P. Møller Fonden skal bruges til udstillingsafsnittet 10.000 års kreativitet, og den første udstilling, vi viser, tager naturligt udgangspunkt i Holmegaard Mose, der ikke bare gav tørv til glasværket, men som også er en verdenskendt, forhistorisk stenalderlokalitet, siger bestyrelsesformand i Museum Sydøstdanmark, Torben Nielsen.

- Udstillingen tager afsæt i jægerstenalderens formverden og specielt tidens kosmologi/magi og samspil med naturen. Genstandene fra Holmegaard Mose, samt indlån fra ind- og udland, vil tilsammen skabe en unik international særudstilling som vi glæder os til at præsentere for et stort publikum. 

Det ny Holmegaard forventes at åbne i slutningen af 2019. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App