103 millioner kroner på plads: Glasmuseum ved Næstved er nu fuldt finansieret

Projektet Det ny Holmegaard er nu fuldt finansieret, efter A. P. Møller Fonden har bevilget 6,8 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ny Holmegaard ved Næstved er nu fuldt finansieret. 

Det sker, efter A. P. Møller Fonden har bevilget 6,8 millioner kroner til projektet. 

- Det er fantastisk dejligt, at vi nu er i mål med finansieringen af Det ny Holmegaard. Drømmen om et nyt Holmegaard har jo levet i mange år, og nu bliver det til virkelighed, lyder det fra Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen, i en pressemeddelelse.

- Det ny Holmegaard kommer til at sætte Næstved på landkortet, og det kommer til at skabe mange nye arbejdspladser. Man kan næsten sige, at vi i dag har tændt det gamle fyrtårn i Holmegaard igen. Så her fra Næstved skal der lyde en stor tak til A.P. Møller Fonden.

Projekt til 103 millioner kroner

Det samlede projekt løber op i 103 millioner kroner. 

Det ny Holmegaard er et projekt mellem Næstved Kommune og Museum Sydøstdanmark. Holmegaard Glasværk lukkede i 2008, men med projektet vil de nu bevare Danmarks sidste glasværk og samtidig genindføre kunsthåndværkets viden, æstetik og kvalitet i den danske kultur. 

- Den flotte donation fra A.P. Møller Fonden skal bruges til udstillingsafsnittet 10.000 års kreativitet, og den første udstilling, vi viser, tager naturligt udgangspunkt i Holmegaard Mose, der ikke bare gav tørv til glasværket, men som også er en verdenskendt, forhistorisk stenalderlokalitet, siger bestyrelsesformand i Museum Sydøstdanmark, Torben Nielsen.

- Udstillingen tager afsæt i jægerstenalderens formverden og specielt tidens kosmologi/magi og samspil med naturen. Genstandene fra Holmegaard Mose, samt indlån fra ind- og udland, vil tilsammen skabe en unik international særudstilling som vi glæder os til at præsentere for et stort publikum. 

Det ny Holmegaard forventes at åbne i slutningen af 2019.