10 års fængsel til 51-årig: Skød bekendt og truede sig til syv biler

En 51-årig mand er tirsdag formiddag dømt for blandt andet grov vold, efter han i september skød sin kammerat i benet og flygtede fra politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 51-årig mand skal 10 år i fængsel og får samtidig frakendt sit kørekort i 10 år i en voldsom sag fra september 2017. Dommen er netop faldet ved Retten i Næstved.

Det var et enigt nævningeting, der tirsdag formiddag erklærede en 51-årig mand skyldig i 43 af 46 forhold. Manden blev blandt andet fundet skyldig i grov vold, adskillige bilrøverier og hjemmerøveri. 

Anklageren krævede mindst 12 års fængsel og 10 års frakendelse af førerretten. Han mener, der er tale om særligt skærpende omstændigheder, fordi den tiltalte har en meget lang historik med kriminalitet.

Forsvareren var uenig og gik efter 8-9 års fængsel. Forsvareren har anket dommen.

Den 51-årige skal forblive varetægtsfængslet. 

Vanvittig jagt

Sagen udspillede sig over mere end 12 timer den 16. september sidste år og begyndte, da den nu 51-årige mand mødte op hos en bekendt i Vejlø ved Næstved og ville have ham til at hjælpe med at begå et røveri.

Da den bekendte nægtede at medvirke til røveriet eksploderede den 51-årige i et raseri: Han slyngede om sig med trusler, og efter en times tid pressede han en dolk mod halsen på sin bekendte, som han truede til at skaffe penge.

Offeret ringede til sin mor og bad hende om at komme med penge. Men et kvarter senere havde den nu dømte tilsyneladende mistet tålmodigheden. Med en pumpgun skød han flere gange mod sit offer, der blev ramt i begge ben. Derefter slog han ham flere gange i hovedet med et baseball-bat.

Da overfaldet var overstået, satte han ild på huset, så der skete skader for 80.000 kroner. Offerets mor blev også overfaldet og truet på livet, før hun slap væk.

Truede sig til syv biler

I mellemtiden var to politifolk dukket op, men det fik ikke den rasende mand til at falde til ro. Han pegede på dem med en pistol og truede med at skyde dem. Det fik betjentene til at affyre skud - dog uden at ramme den 51-årige, som løb fra stedet.

I løbet af den næste time og tre kvarter truede han sig til i alt syv biler ved at bruge forskellige våben. I to af tilfældene begik han hjemmerøveri for at få udleveret bilnøgler.

Fra klokken 12.30 var der stille omkring den 51-årige, indtil han klokken 20.53 uden dramatik blev anholdt på Amager. 

Han var dog ikke faldet helt til ro, for på turen til Næstved truede han de to betjente, der kørte ham, med alskens ulykker.

I grundlovsforhøret dagen efter nægtede han, at han skulle have skudt den anden mand i benene, og at han skulle have været i besiddelse af et gevær.

Manden blev tirsdag i retten frikendt for besiddelse af strømpistol.