¨

Vidne i cannabissag: Det reddede min datters liv

Sådan her så Luna ud, før hun begyndte at få cannabisolie ifølge hendes far, Marc Huusfelt. Foto: Marc Huusfelt

Dagens første vidne i den omdiskuterede retssag mod Claus ”Moffe” Nielsen mener, at cannabisolie var med til at redde hans datter

Marc Huusfelt fra Jylland var indkaldt som dagens første vidne i retssagen mod Claus ”Moffe” Nielsen. Han var indkaldt af ”Moffes” forsvarer Erbil Kaya.

Da Marc Huusfelts femårige datter fik kræft, ændrede hele hans families liv sig. Et liv med sygehusbesøg og smertefulde behandlinger blev en realitet for den lille pige.

- Det var så hårdt for hende, og man er meget magtesløs som forældre. Hun havde virkelig mange smerter, og derfor fik hun store mængder morfin. Det fik mig til at undersøge, hvad jeg kunne gøre for at hjælpe hende, siger Marc Huusfelt. 

Da vi begyndte at give hende cannabisolie, så ændrede det hele sig på under en uge.

Marc Huusfelt, far til Luna

Fandt svar i cannabisolie

Marc Huusfelt søgte internettet tyndt for at finde ud af, hvordan han kunne hjælpe sin datter ud af hendes smerter, fordi den morfin hun fik, tog hårdt på hendes kræfter.

- Jeg læste mig frem til, at flere har haft glæde af at bruge cannabisolie. Så jeg efterlyste information om det på nettet, og så var der en der taggede ”Moffe”, siger Marc Huusfelt.

Det var på den måde, at Marc Huusfelt kom i kontakt med Claus ”Moffe” Nielsen, og efter kort tid var han forsynet med cannabisolie. Og det reddede datterens liv, mener han. 

Efter Luna begyndte at få cannabisolie, begyndte hun også så småt at spise igen, fortæller hendes far. Foto: Marc Huusfelt

Bedring på under en uge

Marc Huusfelt fortæller nemlig, at hans datter intet kunne spise, og hvis det lykkedes kastede hun op og blev syg.

- Da vi begyndte at give hende cannabisolie, så ændrede det hele sig på under en uge. Det var helt vildt at opleve, hvor hurtigt hun fik det bedre, og at hun pludselig ville spise igen, siger Marc Huusfelt.

Læger bakker ikke op om løsningen

Ifølge Marc Huusfelt betød det, at datteren på sigt slap helt for morfinen.

Jeg har læst nærmest alle - primært amerikanske - studier og undersøgelser, så vi følte os meget sikre

Marc Huusfelt, far til Luna

Læger frarådede dog brug af cannabisolie, da de, som Marc Huusfelts familie var i kontakt med, ikke mente, at det er den rette behandlingsform for en femårig.

- Lægerne var meget afvisende overfor behandling med cannabisolie, fordi det ikke er en anerkendt behandlingsform herhjemme, siger Marc Huusfelt. 

Anklagerens afhøring

Anklager i sagen Lise Frandsen spurgte da også¨Marc Huusfelt, om ikke han har haft nogle betænkeligheder ved at give sin femårige datter cannabisolie, på trods af at lægerne frarådede det. 

- Nej, jeg har læst nærmest alle - primært amerikanske - studier og undersøgelser, så vi følte os meget sikre og ikke mindst kunne vi se, at Luna fik det bedre, siger Marc Huusfelt.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App