Manu Sareen lagde vejen forbi ”cannabismanden”

Tidligere minister Manu Sareen lagde i dag vejen forbi Retten i Holbæk

Tema: Moffe solgte cannabisolie til syge - og endte i fængsel
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere socialminister for De Radikale og nuværende medlem af Alternativet Manu Sareen (AL) dukkede i dag op til retssagen mod Claus ”Moffe” Nielsen.

Det gjorde han dels, fordi han mener, at det er en vigtig sag, og dels fordi han er en god ven af "cannabislægen" Tina Horsted, som vidnede i retten i dag.

- Det er en virkelig vigtig sag. Jeg vil beskrive det som en frihedskamp, hvor menneskeligheden vinder over reglerne, siger Manu Sareen. 

”Ja, det er ulovligt”

Manu Sareen er med på, at Claus ”Moffe” Nielsen har handlet ulovligt.

- Ja det ved jeg jo godt, men ”Moffe” er en voksen mand, som har taget stilling til konsekvenserne og alligevel har valgt at hjælpe syge mennesker. Han står jo frem med alt, så jeg synes ikke, det er forkert, siger Manu Sareen. 

Manu Sareen mener, at det er vigtigt for udviklingen i samfundet, at man bliver ved med at nytænke og kombinere traditioner med modernitet, hvilket han mener er gældende i denne sag. 

Sagsøger staten

Og at den tidligere minister mener, at udsigten til en legalisering af medicinsk cannabis er for langt væk, er der ingen tvivl om. I weekenden kunne Politiken nemlig fortælle, at Manu Sareen sagsøger Lægemiddelstyrelsen for at få lovliggjort den medicinske cannabis hurtigere.

- Forsøgsordningen med medicinsk cannabis går i gang i 2018 og skal evalueres i 2022, så realistisk set kan vi få et lovforslag i 2024. Det kan jeg ikke vente på, og det skal danskerne ikke vente på, sagde han til avisen.

Claus "Moffe" Nielsen risikerer op mod ti års fængsel for salg af euforiserende stoffer.