Vikinge Langhus indviet i Tappernøje

Et nyt forsamlingssted i vikingernes tegn er netop åbnet i Folkeskoven i Tappernøje.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag var flere hundrede gæster forbi Folkeskoven i Tappernøje for at se det nye Vikinge Langhus blive indviet.

Næstved Kommunes kulturudvalgsformand, Linda Frederiksen, holdt velkomsttalen, og som en del af arrangementet var der vikingemarked med musik og teltboder samt (næsten) vaskeægte vikingekampe mellem "vikinger" og besøgende.

Ifølge Charlotte Roest, formand for Folkeskovens Frivillig Laug, opstod behovet for Vikinge Langhuset for tre år siden i kølevandet på skolereformen.

Det er Folkeskovens Frivillig Laug, som står bag både idé og at få bragt projektet ud i livet. Lauget har indsamlet den knap halve million, huset kostede, via donationer fra Lokale og Anlægsfonden, LAG Sydsjælland, Friluftsrådet, Grøn Ordning og Næstved Kommune. 

Vikinge Langhuset har bordbænkesæt til omkring 100 personer samt en undervisningstavle og er tilgængeligt for alle. Huset kan bookes gratis på Næstved Kommunes hjemmeside

Frivillig Laugets eneste regel er ifølge formand Charlotte Roest: "Det eneste, man efterlader i Folkeskoven, er fodspor."

Også en pæn måde at sige, at din mor altså ikke kommer og rydder op efter dig, og du skal tage dit skrald med dig. Der er nemlig ingen skraldespande i skoven.

Se video fra indvielsesdagen øverst i artiklen.