Usædvanlig flot himmel over regionen

Et usædvanligt vejrfænomen skaber tirsdag formiddag en usædvanlig flot himmel over Sjælland og øerne.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kombinationen af lave skyer og røgpartikler i atmosfæren gav tirsdag formiddag en usædvanlig flot, rødlig himmel, hvor solen blev dæmpet så meget, så den nærmest lignede månen – og nærmest fik en flimrende ring omkring sig.

Den nordlige del af landet er netop nu ramt af resterne af den tropiske orkan Ophelia - og det er orkanen, der fører partikler fra skovbrande i Portugal indover himlen på Sjælland, siger Klaus Larsen fra DMI.

Der er tale om et atmosfærisk fænomen, der hænger sammen med årstiden, siger meteorologen.

- Det, som vi ser, er at solens lys afbøjes en smule i skyerne af vanddråber og partikler. Afbøjningen betyder, at en del af det blå lys sendes væk fra jorden, og at himlen og solen i stedet for fremstår mere rødlig nuance, fortæller Klaus Larsen til TV ØST. Han sammenligner fænomenet med en kæmpestor regnbue, hvor lyset afbøjes på forskellig vis på vej gennem atmosfæren.

Morgensol

En række seere har enten taget billeder af fænomenet eller ringet til TV ØST om det. Vi har hørt det beskrevet i et bælte lige fra Vordingborg over Falster, Ringsted, Slagelse og til Kalundborg.

Ifølge Klaus Larsen er fænomenet opstået i morgensolen tirsdag morgen.

- Det kommer, når solen står op, og skal lyse igennem den tykke, vandfyldte atmosfære, der er fyldt med lave skyer, siger han.

 
 
Foto: Erik Johansen - Haslev
 
 
Foto: Hanne Stampe Toft - Marielyst, Falster
 
 
Foto: Per Rasmussen - Vordingborg

MIN HVERDAG