¨

Usædvanlig flot himmel over regionen

Sådan så solen ud flere forskellige steder i regionen tirsdag. Foto: Montage af billeder taget af Stine Benjaminsen, Daniel Nielsen, Per Rasmussen (Vordingborg) og Lasse Antonsen (Ringsted)

Et usædvanligt vejrfænomen skaber tirsdag formiddag en usædvanlig flot himmel over Sjælland og øerne.

Kombinationen af lave skyer og røgpartikler i atmosfæren gav tirsdag formiddag en usædvanlig flot, rødlig himmel, hvor solen blev dæmpet så meget, så den nærmest lignede månen – og nærmest fik en flimrende ring omkring sig.

Den nordlige del af landet er netop nu ramt af resterne af den tropiske orkan Ophelia - og det er orkanen, der fører partikler fra skovbrande i Portugal indover himlen på Sjælland, siger Klaus Larsen fra DMI.

Der er tale om et atmosfærisk fænomen, der hænger sammen med årstiden, siger meteorologen.

- Det, som vi ser, er at solens lys afbøjes en smule i skyerne af vanddråber og partikler. Afbøjningen betyder, at en del af det blå lys sendes væk fra jorden, og at himlen og solen i stedet for fremstår mere rødlig nuance, fortæller Klaus Larsen til TV ØST. Han sammenligner fænomenet med en kæmpestor regnbue, hvor lyset afbøjes på forskellig vis på vej gennem atmosfæren.

Morgensol

En række seere har enten taget billeder af fænomenet eller ringet til TV ØST om det. Vi har hørt det beskrevet i et bælte lige fra Vordingborg over Falster, Ringsted, Slagelse og til Kalundborg.

Ifølge Klaus Larsen er fænomenet opstået i morgensolen tirsdag morgen.

- Det kommer, når solen står op, og skal lyse igennem den tykke, vandfyldte atmosfære, der er fyldt med lave skyer, siger han.

  Foto: Erik Johansen - Haslev

  Foto: Hanne Stampe Toft - Marielyst, Falster

  Foto: Per Rasmussen - Vordingborg

MIN HVERDAG

’Min hverdag’ er indslag, artikler og Facebook-opslag lavet af video og billeder, som TV ØST-brugere har delt med redaktionen fra deres hverdag.

Du kan også dele din hverdag med TV ØST. Send video og billeder til os via hjemmesiden upload.tveast.dk eller mail på redaktionen@tveast.dk.
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App