¨

Svanefamilie stoppede al trafik: Se redningsaktion midt på motortrafikvej

01:45

TV ØST's reporter Stephan Svingkær var tilfældigvis tilstede og filmede episoden, hvor en svanefamilie i formiddag havde forvildet sig ud på Odsherredvej mod Holbæk.

En svanefamilie stoppede onsdag formiddag trafikken på Odsherredvej mod Holbæk. Flere bilister gik fluks i gang med en redningsaktion.

Onsdag formiddag gik al trafik pludselig i stå på motortrafikvejen mod Holbæk.

Her havde en svanefamilie, bestående af svanemor, svanefar og to små ællinger, forvildet sig ud på vejbanen. Det fik flere bilister til at stoppe op midt på motortrafikvejen, hvilket skabte en del kø på strækningen.

Flere personer stod ud af deres biler og forsøgte at få svanefamilien tilbage til rabatten. Først forsøgte nogle af bilisterne at lokke svanerne med mad. Men da det ikke virkede, forsøgte de at jage dyrene væk med en rive og et lilla tæppe.

Læs også Svanefamilie stopper morgentrafikken

Episoden stoppede trafikken i begge retninger af motortrafikvejen.  

Efter den cirka ti minutter lange redningsaktion, hvor svanerne tilsidst blev båret ud i rabbeten, kunne trafikken igen rulle frit.

Politiet: Det kan være farligt at stoppe

Hos Midt- og Vestsjællands Politi modtog man ingen anmeldelse om svanerne midt på motortrafikvejen, og sådan burde det ikke være.

- Man skal altid ringe til politiet og fortælle os om sådan noget. Så sender vi nogen folk ud til stedet. Det er alt for farligt selv at stoppe op og forsøge at løse problemerne, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Hvis man oplever lignende situationer, skal man kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App