Rottweiler hyler som sirenerne, når politiet kører forbi

Det er ikke kun mennesker, der kan "synge". Det er rottweiler Cor Canem Boss et levende bevis på. Han hyler, når han hører sirener.

Tema: Min hverdag
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vil I ikke nok slå sirenen fra, når I kører forbi vores hus?

Sådan skrev hundeejer Anne Dantorp fra Slagelse til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Politiet postede efterfølgende videoen og hundeejerens bøn på deres Facebook-side, som indtil videre har haft 13.000 visninger.

Den 3-årige rottweiler i videoen er ikke nogen helt almindelig hund. Den hedder Cor Canem Boss, som er latin. Oversat til dansk betyder Cor hjerte, Canem betyder hund, og Boss er fordi det er en hvalp fra "andet kuld", og hvalpe navngives efter alfabetet.

quote Jeg tror, at han forsøger at svare eller efterligne hylet

Anne Dantorp, Slagelse 

- Den hyler hver gang, der kører en politibil med en speciel udrykning forbi. Jeg tror, det kaldes ulvehylet, siger en grinende Anne Dantorp 

- Jeg tror, at han forsøger at svare eller efterligne hylet. Måske forsøger han at snakke med, men det lyder skægt, tilføjer hun.

Heldigvis er naboerne forstående.

- Nu hvor naboerne ved, at det handler om sirener, er de ok med det, fortæller hun.

- Han er vokset op i det mørke Jylland

52-årige Anne Dantorp og Cor Canem Boss bor lige ved en omfartsvej, hvor der ofte kan høres sirener.  Anne Dantorp har da også et bud på, hvorfor hendes hund hyler om kap med sirenerne.

- Han er vokset op i det mørke Jylland, så måske har han ikke hørt sirener, før han kom til Sjælland, siger hun. 

Politiets reaktion på videoen var meget positiv.

- De synes, at det var sjovt, at der kom noget at grine af og ikke kun triste ting. Jeg sendte det ind for sjov på deres Facebookside, og en betjent greb den og delte den på deres Facebook-side, fortæller hun til TV ØST.

Selvom Anne Dantorp synes, at det lyder sjovt, beder hun alligevel ofte sin rottweiler om at stoppe, og så adlyder den.